Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι δυνατόν να φαντάζεται κάποιος έτσι το νέο VW Scirocco;

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι δυνατόν να φαντάζεται κάποιος έτσι το νέο VW Scirocco;

ΝΕΑ

Είναι δυνατόν να φαντάζεται κάποιος έτσι το νέο VW Scirocco;

ΝΕΑ

Ανεπιβεβαίωτα, το δημοφιλές σπορ κουπέ θα κάνει τη μεγάλη του επιστροφή το 2028 ως ηλεκτρικό. Όμως, το πώς θα μοιάζει δεν το γνωρίζει κανείς ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Η αναβίωση του Scirocco από τη VW το 2008 σηματοδότησε το ξεκίνημα για κάτι μεγάλο. Το μοντέλο αγκαλιάστηκε από το ευρωπαϊκό -και από το ελληνικό- κοινό όσο λίγα στην κατηγορία του, με τις πωλήσεις να φτάνουν ακόμα και τις 45.248 μονάδες πανευρωπαϊκά μόνο το 2009.

Μέχρι την επίσημη κατάργησή του το 2017 και τη σταδιακή επιβολή της ηλεκτροκίνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Scirocco άρχισε να λησμονείται.

Ωστόσο, όπως ενημερώσαμε σε σχετικό άρθρο τον περασμένο Φεβρουάριο, προέκυψαν πληροφορίες με αρκετή υπόσταση, που λένε ότι το 2028 θα δούμε ακόμα μία αναβίωση του VW Scirocco, αυτή τη φορά με ηλεκτρική «καρδιά».

Advertisement
Advertisement

Εφόσον το πλάνο πάρει έγκριση και πραγματοποιηθεί, τότε θα έχουμε δει την 4η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, αν και προς το παρόν, οποιαδήποτε τέτοια κουβέντα θεωρείται πολύ αισιόδοξη.

Πάντως, επειδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι το ντιζάιν του ηλεκτρικού Scirocco (αν είναι), ο γνωστός ψηφιακός αρτίστας, Theophilus Chin (ή αλλιώς Theottle) αποφάσισε να σχεδιάσει και να παρουσιάσει την πιθανή μορφή του.

Ως βάση, χρησιμοποίησε την τελευταία γενιά του VW Scirocco παραγωγής και στη συνέχεια αξιοποίησε το κόνσεπτ ID. CODE.

Advertisement

Αν και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο και έρχεται μέσω μίας πολύ τίμιας προσπάθειας, υποθέτουμε ότι οι petrolheads που αγάπησαν το μοντέλο, δεν… ενθουσιάζονται με την crossover μορφή του.