Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΥΜΕ Vs Περιφέρειες: Στείλτε τώρα χρονοδιάγραμμα εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών!

Ελλάδα 15:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΥΜΕ Vs Περιφέρειες: Στείλτε τώρα χρονοδιάγραμμα εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών!

ΝΕΑ

ΥΜΕ Vs Περιφέρειες: Στείλτε τώρα χρονοδιάγραμμα εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών!

ΝΕΑ

Χρονοδιάγραμμα έναρξης των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών έως την ερχόμενη εβδομάδα ζητά το ΥΜΕ από τις Περιφέρειες τη στιγμή που μόλις 4 ασφαλιστικές μπορούν να καλύψουν τους υποψήφιους οδηγούς τον Απρίλιο!

Advertisement
Advertisement

Το «μπαλάκι» στις Περιφέρειες ρίχνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την μη διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος και μάλιστα απαιτεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποστείλουν όλες οι Διευθύνσεις Μεταφορών στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εξετάσεων!

Ωστόσο σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόλις τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν να έχουν έτοιμο το νέο ασφαλιστικό προϊόν για υποψήφιους οδηγούς μόνο αυτοκινήτων εντός του Απριλίου, άλλες τέσσερις εντός του Μαΐου και ακόμη μία τον Δεκέμβριο όπως αναγράφει η επίσημη απάντηση που έχει αποστείλει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους υποψήφιους οδηγούς δικύκλων καθώς από τις 9 ασφαλιστικές εταιρείες που αναφέρονται στον πίνακα της ΕΑΕΕ μόλις οι δύο θα έχουν κάποιο ασφαλιστικό προϊόν τον Απρίλιο, μία τον Μάιο, δύο εταιρείες το εξετάζουν και οι υπόλοιπες δεν πρόκειται να ασφαλίζουν υποψήφιους οδηγούς.

Για τους υποψήφιους οδηγούς βαρέων οχημάτων τρεις ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν προϊόν από τον Απρίλιο, μία τον Μάιο, επιπλέον μία το εξετάζει ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις δεν θα ασφαλίζουν υποψήφιους οδηγούς.

Παρόλα αυτά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, όπως αναγράφει η σχετική εγκύκλιος, ζητά να ενημερωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας για το σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40). Ως εκ τούτου  μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δοκιμασιών  προσόντων και συμπεριφοράς και δεν ευσταθεί η αιτιολόγηση για τη μη διενέργειά τους τόσο από την πλευρά την Σχολών  Οδηγών – Εκπαιδευτών  όσο και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας».

Advertisement

Στελέχη από την αγορά των Σχολών Οδηγών εκτιμούν πως το υπουργείο Μεταφορών μετά το μπάχαλο που έχει προκαλέσει με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί να βρίσκονται σε λίστα αναμονής προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεκινήσει τις εξετάσεις ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα εν μέσω απίστευτης προχειρότητας…