Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρονικό και ενιαίο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρονικό και ενιαίο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ

Ηλεκτρονικό και ενιαίο εισιτήριο στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ

Mε την ευκαιρία ολοκλήρωσης των έργων στο Μετρό Θεσσαλονίκης εκσυγχρονίζονται και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό της πόλης και για υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή-Indigital-AMCO, συνεχίζεται με έντονο ρυθμό η διαδικασία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου «ThessTicket» και της κάρτας απεριορίστων διαδρομών «ThessCard» στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός των ανθρώπων της κοινοπραξίας είναι να έχει ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου -την ημέρα όπου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης για το επιβατικό κοινό- και να ενταχθεί και αυτό στην πλατφόρμα του ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πλαστική κάρτα θα έχει μπλε χρώμα, ενώ το χάρτινο εισιτήριο θα είναι λευκό και επαναφορτιζόμενο, δηλαδή θα μπορεί ο επιβάτης να το χρησιμοποιεί μέχρι και για έξι επαναφορτίσεις προϊόντων.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, μέσω του συστήματος τηλεματικής οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την άφιξη του λεωφορείου ή του συρμού και θα μπορούν να επαναφορτίζουν με ηλεκτρονικό τρόπο τη σχετική κάρτα με πολλούς διαθέσιμους τρόπους.

Επιπλέον, θα είναι σε θέση να γνωρίζουν το ποσό του κομίστρου και να ενημερώνονται για τυχόν προβλήματα ή για όποιες σχετικές εκδηλώσεις του φορέα λειτουργίας των ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από το ηλεκτρονικό εισιτήριο «ThessTicket» και την κάρτας απεριορίστων διαδρομών «ThessCard», θα τοποθετηθούν αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων σε όλους τους δήμους της πόλης όπως και σε βασικά μέρη της όπου βρίσκονται επιβάτες.

Advertisement

Για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο, στον σταθμό των λεωφορείων ΚΤΕΛ και φυσικά στο Μετρό. Αυτοί θα δέχονται κέρματα και χαρτονομίσματα, ενώ θα γίνονται και ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτες.

Πέραν αυτών, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρουσιάστηκε ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκε ότι δημιουργείται και σχετική εφαρμογή για smartphones μέσω της οποίας οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια και να εκδίδουν ηλεκτρονικό εισιτήριο ή να ανανεώνουν την ενιαία κάρτα απεριορίστων διάδρομων.

Advertisement

Η Αικατερίνη Τσαβάλα, Διευθύντρια Λειτουργίας του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.), δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία εξελίσσεται και η Θεσσαλονίκη θέλει να αναβαθμίσει τα συστήματά της, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις και αυτό είναι το νέο αυτόματο σύστημα πολιτικής κομίστρου».

Τέλος, έγινε γνωστό ότι δημιουργείται και το ενιαίο εισιτήριο απεριορίστων μετεπιβιβάσεων που θα έχει χρονική διάρκεια 70 λεπτών της ώρας. Πέραν αυτού, θα υπάρξουν εισιτήρια μετ’ επιστροφής (δύο διαδρομών), ειδικά (μαθητικά, φοιτητικά, για ΑΜΕΑ), ημερήσιο, 10+1 διαδρομών και τουριστικό διάρκειας τριών ημερών.