Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η απόδειξη ότι το Chaos μπορεί να πραγματοποιηθεί! (+video)

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η απόδειξη ότι το Chaos μπορεί να πραγματοποιηθεί! (+video)

ΝΕΑ

Ιδού η απόδειξη ότι το Chaos μπορεί να πραγματοποιηθεί! (+video)

ΝΕΑ

H κατασκευή ενός νέο hypercar από μια άγνωστη εταιρεία δείχνει ότι και η ελληνική προσπάθεια μπορεί εύκολα να γίνει πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα σύγχρονα κατασκευαστικά και τεχνολογικά μέσα επιτρέπουν σε μικρές ομάδες ανθρώπων να παρουσιάζουν υπεραυτοκίνητα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τα κάνουν πραγματικότητα.

Ένα ακόμα τέτοιο αυτοκίνητο είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Η Nilu27 παρουσίασε ένα νέο υπεραυτοκίνητο με πάνω από 1.000 ίππους και τελική ταχύτητα 400 km/h, το οποίο κινείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων.

Αυτό το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων έχει σχεδιαστεί από τον Sasha Selipanov, γνωστό για τη δουλειά του στην Bugatti Chiron και την Koenigsegg Gemera.

Advertisement
Advertisement

Το hypercar Nilu είναι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα F1 και Le Mans της δεκαετίας του 1960, το κλασικό ιταλικό design και τα αμερικανικά muscle cars.

Το εξωτερικό του διαθέτει μεγάλες εισαγωγές, καμπυλωτά φώτα LED και ένα χώρο για επιβάτες που μοιάζει με τζετ, με πόρτες τύπου gullwing για εύκολη είσοδο και έξοδο.

Το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό με έμφαση στα αναλογικά χειριστήρια, συμπεριλαμβανομένου ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων και χειροκίνητων ρυθμίσεων για το τιμόνι και τα πεντάλ.

Advertisement

Το hypercar περιλαμβάνει προηγμένη αεροδυναμική με μεγάλες αεροτομές, ζάντες 20 και 21 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R και σύστημα φρένων Brembo από ανθρακονήματα.

Η πίσω σχεδίαση έχει μια αίσθηση σαν της Pagani, με ένα τριπλό σύστημα εξάτμισης Inconel και έναν τεράστιο διαχύτη.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το κόκπιτ δίνει έμφαση στην “αναλογική οδήγηση”, χωρίς ψηφιακές οθόνες, εκτός από έναν καθρέφτη με κάμερα οπισθοπορείας.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και ένα ειδικά σχεδιασμένο μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα, που φέρνει το συνολικό βάρος στα 1.200 κιλά.

Η Nilu27 σχεδιάζει την παραγωγή 15 μονάδων μόνο για την πίστα, με δυνατότητα για μια έκδοση για τον δρόμο που θα είναι περιορισμένη σε 54 μονάδες και θα κάνει το ντεμπούτο της στο Pebble Beach Concours d’Elegance στις 18 Αυγούστου.

Advertisement