Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιαπωνική συσπείρωση εναντίον των Κινέζων

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιαπωνική συσπείρωση εναντίον των Κινέζων

ΝΕΑ

Ιαπωνική συσπείρωση εναντίον των Κινέζων

ΝΕΑ

Η έφοδος των Κινέζων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη οδηγεί τις εταιρείες σε νέες μεγάλες συνεργασίες.

Advertisement
Advertisement

Εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού και αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν συνεργατικές στρατηγικές για να παραμείνουν μπροστά.

Η πρόσφατα σχηματισμένη συμμαχία μεταξύ της Honda και της Nissan πρόκειται να επεκταθεί, καλωσορίζοντας ενδεχομένως τη Mitsubishi ως τρίτο εταίρο.

Η συμμαχία αυτή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πλατφορμών λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, βασικών εξαρτημάτων EV και συμπληρωματικών προϊόντων, αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Advertisement
Advertisement

Η Nikkei Asia αναφέρει ότι η Mitsubishi ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη συνεργασία Honda-Nissan.

Με τη Nissan να κατέχει το 34% των μετοχών της Mitsubishi, η συνεργασία αυτή φαίνεται λογική.

Η Mitsubishi έχει ήδη υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας με τη Honda και τη Nissan, ξεκινώντας συζητήσεις για μια ευρύτερη συμμαχία.

Advertisement

Η είδηση αυτής της πιθανής συνεργασίας επηρέασε θετικά το χρηματιστήριο, με τις μετοχές της Mitsubishi να αυξάνονται κατά 6,3%, της Nissan κατά 2,8% και της Honda κατά 2,6%, σύμφωνα με το Reuters.

Η ενοποίηση των τριών αυτών εταιρειών στοχεύει στη μείωση του κόστους Έρευνας και Εξέλιξης και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων μοντέλων, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα έναντι των κινεζικών εταιρειών.

Advertisement

Αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συμμαχίας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η συνεργασία υπογραμμίζει μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση των θέσεών τους στην αγορά EV.

Αυτή η πιθανή συμμαχία αντικατοπτρίζει μια άλλη πρόσφατη συνεργασία στην Ιαπωνία, όπου η Toyota, η Mazda και η Subaru ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη νέων υβριδικών κινητήρων.

Παρά τις ελπίδες για ένα κοινό πρόγραμμα σπορ αυτοκινήτων, η συμμαχία HondaNissan Mitsubishi αναμένεται να επικεντρωθεί σε πιο πρακτικές πτυχές όπως το λογισμικό, τα ηλεκτρικά, τα plug-in υβριδικά και τα kei cars, με απώτερο στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά.

Advertisement