Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Xiaomi πήρε φόρα και τα βάζει και με τη… Ferrari!

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Xiaomi πήρε φόρα και τα βάζει και με τη… Ferrari!

ΝΕΑ

Η Xiaomi πήρε φόρα και τα βάζει και με τη… Ferrari!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι στοχεύουν ψηλά. Και δεν διστάζουν να βλέπουν τους εαυτούς τους και ως αντιπάλους της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η Xiaomi, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών, κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την ανάπτυξη του νέου της SUV, που ονομάζεται προσωρινά MX11.

Μετά την επιτυχία του ηλεκτρικού σεντάν SU7, η Xiaomi ετοιμάζεται να παρουσιάσει αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο συγκρίνεται με τη Ferrari Purosangue για τον κομψό σχεδιασμό και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Το MX11 SUV μοιράζεται πολλά από τα στιλιστικά του στοιχεία με το SU7 sedan, διαθέτοντας ένα κομψό και αεροδυναμικό προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατες εμφανίσεις του πρωτοτύπου αποκαλύπτουν ένα όχημα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός liftback με εκείνα ενός παραδοσιακού SUV.

Αυτό το νέο μοντέλο έχει χαμηλότερο ύψος, με επανασχεδιασμένη οροφή και πίσω τμήμα που το διαφοροποιούν από το SU7.

Το μπροστινό τμήμα εμφανίζεται ελαφρώς υπερυψωμένο, διατηρώντας τη μοντέρνα αισθητική του SU7, συμπεριλαμβανομένου ενός αισθητήρα lidar τοποθετημένου πάνω από το παρμπρίζ.

Advertisement

Από το πλάι, το MX11 παρουσιάζει ψηλότερα πλευρικά παράθυρα και υψηλότερη πίσω πόρτα, βελτιώνοντας το χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών και αυξάνοντας το χώρο φόρτωσης.

Στο πίσω μέρος, αντικατοπτρίζει τη σχεδίαση του SU7 με παρόμοια πίσω φώτα LED και μια φωτεινή μπάρα, μαζί με ένα τρίτο φως φρένων τοποθετημένο κάτω από το πίσω παράθυρο.

Advertisement

Αν και οι λεπτομερείς προδιαγραφές δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, προηγούμενες αναφορές δείχνουν ότι το MX11 μπορεί να μην έχει την πλατφόρμα του SU7, προσφέροντας ενδεχομένως μια επιλογή αύξησης της αυτονομίας.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ομοιότητες σε μέγεθος και σχεδιασμό, η αξιοποίηση της ίδιας πλατφόρμας με το SU7 θα μπορούσε να είναι πιο αποδοτική για την Xiaomi.

Το νέο SUV της Xiaomi αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2025, και δείχνει την φιλοδοξία της Xiaomi να ανταγωνιστεί στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων προσφέροντας ένα μοντέλο που συνδυάζει το πολυτελές στυλ με την προσιτή τιμή, τοποθετώντας το ενδεχομένως ως μια εναλλακτική λύση σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών όπως η Ferrari Purosangue.

Advertisement