Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo φροντίζει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo φροντίζει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της

ΝΕΑ

Η Volvo φροντίζει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της

ΝΕΑ

Με την επίσημη παρουσίαση του EX90, η σουηδική εταιρεία λανσάρει και ένα ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment. Και δε θα το δούμε μόνο στα νέα Volvo.

Advertisement
Advertisement

Το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment της Volvo κάνει ντεμπούτο στη νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά και στο νέο XC90. Η «έκπληξη», όμως, που επεφύλασσε η σουηδική μάρκα και αποκάλυψε τώρα αφορά στο ότι θα το δούμε και σε παλαιότερα μοντέλα της.

Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα πολυμέσων της εταιρείας αναμένεται να ενσωματωθεί, χωρίς χρέωση, μέσω μίας over-the-air αναβάθμισης, σε Volvo που έχουν βγει από την παραγωγή από το 2020 και μετά.

Για να είμαστε ακριβείς, η λίστα περιλαμβάνει τα Volvo C40, XC40, EX40, EC40, S60, V60, V60 Cross Country, XC60, S90, V90, V90 Cross Country και XC90. Η μόνη προϋπόθεση για όλα αυτά τα μοντέλα είναι να είχαν ενσωματωμένο Google ή οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα Android.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Volvo, το update θα γίνει σε περίπου 2,5 εκατομμύρια μοντέλα παγκοσμίως. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στο interface, με την ενασχόληση των χεριών με την οθόνη να μειώνεται.

Επιπλέον, θα υπάρχει shortcut μέσω εφαρμογής στο κινητό, ώστε η εικόνα από το smartphone να μεταφέρεται σε εκείνη των πολυμέσων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η «ελεύθερη» οθόνη του infotainment στο νέο XC90 έχει διαγώνιο 11,2 ίντσες. Ωστόσο, το αναβαθμισμένο σύστημα της Volvo είναι ευέλικτο και μπορεί να ενσωματωθεί και να πάρει μορφή, ανεξαρτήτως του μεγέθους της οθόνης.

Advertisement

Συνολικά, πρόκειται για μία καλοδεχούμενη κίνηση από τη Volvo η οποία, όπως έχουν κάνει εταιρείες smartphone στο παρελθόν, προχωράει στη διάθεση μίας επίκαιρης αναβάθμισης σε όλες τις συσκευές (στην προκειμένη περίπτωση αυτοκίνητα) που έχουν την απαραίτητη τεχνολογία για να την υποστηρίξουν.