Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen τα αλλάζει όλα με AI

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen τα αλλάζει όλα με AI

ΝΕΑ

Η Volkswagen τα αλλάζει όλα με AI

ΝΕΑ

Ο τρόπος που ζούμε και μετακινούμαστε με το αυτοκίνητό μας αλλάζει χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen πρόκειται να ενσωματώσει το ChatGPT στη φωνητική βοηθό IDA για διάφορα μοντέλα, ξεκινώντας κάποια αυτοκίνητα που πηγαίνουν στην αγορά των ΗΠΑ και ορισμένα μοντέλα ID.4 για την Ευρώπη.

Αυτή η αναβάθμιση, που τροφοδοτείται από την πλατφόρμα Cerence Chat Pro, θα επιτρέψει μια πιο εξελιγμένη και φιλική προς το χρήστη εμπειρία.

Με το νέο σύστημα, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε φυσικές συνομιλίες με το αυτοκίνητό τους, κάνοντας ερωτήσεις γενικών γνώσεων και κάνοντας περιστασιακά αιτήματα όπως «κρυώνω» για να ρυθμίσουν τα χειριστήρια του κλιματισμού.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδιοκτήτες συμβατών αυτοκινήτων ID.4 με ενεργή συνδρομή «Plus Speech with AI» θα δουν αυτή τη λειτουργία να ενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνεται για τρία χρόνια στα αυτοκίνητα ID.4 και ID. Buzz, ένα χρόνο για τα μοντέλα GTI, Golf R και Tiguan.

Το σύστημα διασφαλίζει την προστασία των δεδομένων διαγράφοντας άμεσα τα δεδομένα της συνομιλίας και ενώ βελτιώνει τις δυνατότητες διάδρασης, δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Αυτή η ενσωμάτωση υπόσχεται να κάνει την οδήγηση πιο άνετη και ευχάριστη, προσφέροντας μια πιο διαδραστική και έξυπνη εμπειρία φωνητικού βοηθού.

Advertisement