Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

ΝΕΑ

Η Volkswagen δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται το περίγραμμα αμαξώματος ενός νέου μοντέλου της το οποίο θα σημάνει πολλά για την κατασκευαστική και εμπορική πορεία των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών επικεντρώνεται σταδιακά στην εξέλιξη και δημιουργία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα είναι οικονομικώς προσιτά σε ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Στη Volkswagen, βάσει των πρώτων πληροφοριών, η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και τώρα έρχεται και μια πρώτη οπτική επιβεβαίωση αυτής.

Από τη γερμανική εταιρεία δόθηκε στη δημοσιότητα μία τεχνηέντως σκοτεινή φωτογραφία ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της το οποίο θα εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή, μπορούμε να διακρίνουμε το περίγραμμα του αεροδυναμικά σχεδιασμένου αμαξώματός του, την αιχμηρή άκρη της οροφής του (προφανώς, αεροτομή) και τους έντονα διαμορφωμένους θόλους των τροχών.

Volkswagen ID. 3.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ενέκριναν τη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής του και η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει το 2027.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τη Volkswagen λίγο μετά τη γνωστοποίηση ότι τα στελέχη της συνομιλούν με ομολόγους τους στη Renault για να συμφωνήσουν στην από κοινού εξέλιξη και παραγωγή ενός νέου οικονομικά προσιτότερου ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της, η VW αναφέρει σχετικά: «Για καιρό, εργαζόμαστε ήδη ώστε να προσφέρουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία να είναι ιδιαιτέρων φτηνά, με τιμή πλησίον των 20.000 ευρώ».

Το καινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να ενταχθεί μεταξύ του ID. 3 και του e-up! (το οποίο σταμάτησε να παράγεται στα τέλη του 2023) και θα είναι παραπλήσιο σε διαστάσεις με αυτές του ID. 2 το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2025.

Πρωτότυπο Volkswagen ID. 2all.
Advertisement

Ο Τόμας Σέφερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, δήλωσε σχετικά: «Για να διαδοθεί ευρέως η ηλεκτροκίνηση, απαιτείται η δημιουργία ελκυστικών αυτοκινήτων, ιδίως στις μικρές κατηγορίες. Η υπόσχεσή μας είναι: ηλεκτροκίνηση για όλους.

»Παρά την ελκυστική τιμή πώλησής τους, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας θα θέτουν πρότυπα στη βασική κατηγορία όσον αφορά στην τεχνολογία, στη σχεδίαση, στην ποιότητα και στην εμπειρία των πελατών μας», επισήμανε.