Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει πλήρως υβριδικό Golf

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen ετοιμάζει πλήρως υβριδικό Golf

ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει πλήρως υβριδικό Golf

ΝΕΑ

To Golf θα συνεχίσει να υπάρχει στην γκάμα της Volkswagen παρά τις όποιες αμφιβολίες περί αυτού έχουν υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της Volkswagen έχουν αποφασίσει να καταργήσουν τον πετρελαιοκινητήρα από το Golf, αυτό είναι γνωστό. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα πώς θα αντικατασταθεί αυτός.

Η πρώτη σκέψη είναι ο ηλεκτροκινητήρας, ωστόσο αυτό είναι κάτι κοινότοπο πλέον. Την απάντηση έρχεται να δώσει η γαλλική αυτοκινητική ιστοσελίδα L’Argus. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της, η γερμανική εταιρεία εξελίσσει μια νέα έκδοση η οποία θα διαθέτει βενζινοκινητήρα πλήρους υβριδικής διάταξης.

Αυτή θα συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα θερμικών κινητήρων με τους οποίους διατίθεται η όγδοη γενιά του Golf. Θυμίζουμε ότι τώρα το μικρομεσαίο μοντέλο πωλείται τόσο με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt όσο και σε Plug-in Hybrid.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι του γαλλικού μέσου ενημέρωσης η επιλογή των στελεχών της Volkswagen να καταργήσουν τον ντίζελ κινητήρα από το μοντέλο και να τον αντικαταστήσουν με βενζινοκινητήρα που θα διαθέτει αυτοφορτιζόενο σύστημα υβριδικής διάταξης θα παρατείνει επί τοις ουσίας την ύπαρξη της παρούσας γενιάς του στην αγορά.

Θυμίζουμε ότι αυτή παρουσιάστηκε το 2019 έπειτα από καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, λόγω προβλημάτων στο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων και του συστήματος Digital Cockpit, όπως είχε ανακοινωθεί τότε.

Σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει η γερμανική εταιρεία η επόμενη γενιά του Golf, η ένατη κατά σειρά, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Αυτή θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform), όμως η εξέλιξή της έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η δημιουργία και παρουσίαση των νέων μοντέλων της Volkswagen που θα βασίζονται σε αυτή, άρα και του Golf.

Advertisement

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν ως τώρα η καινούργια γενιά του αναμένεται να παρουσιαστεί το 2029. Αυτό σημαίνει ότι η παρούσα θα πρέπει να επικαιροποιείται τεχνολογικά για να διατηρεί τη φήμη του Golf και να εξασφαλίζεται ικανοποιητικός αριθμός πωλήσεών του.