Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στα μοντέλα της

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στα μοντέλα της

ΝΕΑ

Η Volkswagen ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στα μοντέλα της

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, η Volkswagen θα διαθέτει το ChatGPT στα καινούργια αυτοκίνητά της, ως έναν προηγμένο ψηφιακό βοηθό των επιβατών, αυξάνοντας έτσι τη δυνατότητα αλληλοεπίδρασης.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen, θα είναι ένας από τους πρώτους μαζικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο ο οποίος θα διαθέτει το ChatGPT στα μοντέλα της. Για να το επιτύχει θα συνεργάζεται με την εταιρεία Cerence η οποία επί είκοσι χρόνια αναπτύσσει λογισμικό που χρησιμοποιείται και στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ήδη, οι BMW, Ford, Honda, Όμιλος Stellantis -όπως και άλλες εταιρείες- χρησιμοποιούν τα προγράμματά της τα οποία υπάρχουν σε περισσότερα από 475.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται και επαγγελματικά οχήματα, όχι μόνο σε επιβατικά.

Πλέον, αυτή ειδικεύεται και στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης και η συνεργασία με τη Volkswagen αναμένεται να είναι μία από τις πιο σημαντικές.

Advertisement
Advertisement

Από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι το ChatGPT θα είναι διαθέσιμο τόσο στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της (όσα έχουν την έκδοση λογισμικού 4.0 ή νεότερη), όσο και σε αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Volkswagen αναφέρει τα Golf, Tiguan και Passat, με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτά να γίνεται μέσω του συστήματος πολυμέσων που διαθέτουν.

Σε δήλωσή του ο Κάι Γκρούνιτζ, Διευθυντής του Τμήματος Εξέλιξης της εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, τόνισε: «Με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ChatGPT στις δυνατότητες του συστήματος φωνητικού βοηθού (που έχουν τα αυτοκίνητά) μας, πλέον προσφέρουμε στους οδηγούς την ευκαιρία να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνητή νοημοσύνη σε καθημερινή βάση, υπογραμμίζοντας έτσι πόσο καινοτόμα είναι τα προϊόντα μας».

Αρχικά, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα λειτουργεί με την εκφορά της αγγλικής, της γερμανικής, της ισπανικής και της τσεχικής γλώσσας. Εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε ότι η χρήση του στα αυτοκίνητά της θα γίνεται με τρόπο που να προστατεύεται η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών.

Όταν ο οδηγός ή κάποιος από τους επιβάτες υποβάλλει φωνητικά μια ερώτηση ή ένα αίτημα, το υπάρχον σύστημα IDA θα προσπαθεί να απαντήσει. Εφόσον δεν έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς απάντησης, θα «προωθεί» ανώνυμα το ζητούμενο στο ChatGPT.

Advertisement

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλαμβάνει να απαντήσει αλλά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία η ενέργεια θα διαγράφεται και δεν θα παραμένει αποθηκευμένη. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ChatGPT δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος και ότι οι δύσπιστοι θα μπορούν να το απενεργοποιούν.