Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε και διαστημικό όχημα

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota παρουσίασε και διαστημικό όχημα

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε και διαστημικό όχημα

ΝΕΑ

Κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ασχολούνται μόνο με τα επίγεια αλλά στρέφουν το βλέμμα τους και προς τα επάνω. Από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει η μεγαλύτερη όλων, η Toyota.

Advertisement
Advertisement

Οι αποστολές είτε προς τη Σελήνη είτε και προς άλλους πλανήτες -κατά βάση τον Άρη-, εκτός από την ύπαρξη διαστημοπλοίων απαιτούν και τη δημιουργία των αντίστοιχων οχημάτων για τη μετακίνηση των αστροναυτών στην επιφάνεια των ουρανίων σωμάτων που πρόκειται να φτάσουν.

Η Toyota δημιούργησε σχέδια για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο ονομάζει BLC, από τα αρχικά των λέξεων «Baby Lunar Cruiser». Σε αυτά μπορούμε να διακρίνουμε αισθητικά στοιχεία από το Land Cruiser FJ40, το αρχέτυπο 4×4 μοντέλο της.

Όπως ανακοινώθηκε, το BLC δημιουργήθηκε για να τιμήσει η ιαπωνική εταιρεία τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του σχεδιαστικού κέντρου της Calty Design Research, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, εκτός από τις αρχικές εγκαταστάσεις (στο Newport Beach, στην Καλιφόρνια) υπάρχουν και αυτές στο Ann Arbor, στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Το διαστημικό ρόβερ διακρίνεται για το μεγάλο λογότυπο της Toyota στο εμπρός και το πίσω μέρος του, με κεφαλαία γράμματα, όπως υπήρχε στο Land Cruiser, για το σχετικά μεγάλο ύψος του από το έδαφος και για τους ειδικά σχεδιασμένους τροχούς του, οι οποίοι έχουν ελαστικά χωρίς αέρα.

Advertisement

Το αμάξωμά του αποτελείται από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν μετακινούμενα καθίσματα και μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη στο ταμπλό.

Advertisement

Σε αυτή προβάλλονται εικόνες από το έδαφος εμπρός και κάτω από το διαστημικό όχημα, ενώ υπάρχει και σύστημα απεικόνισης επαυξημένης πραγματικότητας.

Επίσης, υπάρχουν κάμερες και αισθητήρες περιμετρικά του BLC όπως και προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες και κάτω από το πάτωμα.

Η Toyota δηλώνει ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι ενσωματωμένοι στους τροχούς του ρόβερ και ότι η ενέργεια για την κίνησή του προέρχεται από κυψέλες καυσίμου.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η ιαπωνική εταιρεία θα μπορεί να το κατασκευάσει ώστε να έχει τη δυνατότητα να καλύψει περισσότερα από 10.000 χλμ. στην αφιλόξενη επιφάνεια ενός πλανήτη και σε πολύ δύσβατο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει ένα Toyota Land Cruiser (+video)