Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η Toyota αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

H Toyota ήταν η πιο συγκρατημένη με τα ηλεκτρικά. Και τώρα, ακόμα και αυτή, αναγκάζεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τα νούμερά της.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota φέρεται να αποφάσισε να μειώσει τους στόχους παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων κατά 33%, αντανακλώντας τις προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά EV.

Αρχικά, η αυτοκινητοβιομηχανία στόχευε στην παραγωγή 1,5 εκατομμυρίου ηλεκτρικών ετησίως μέχρι το 2026, αλλά ο αριθμός αυτός έχει πλέον προσαρμοστεί σε περίπου 1 εκατομμύριο.

Το 2025, η Toyota αναμένει να κατασκευάσει περίπου 400.000 ηλεκτρικά, μια σημαντική μείωση από τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη μείωση αυτή, η Toyota συνεχίζει να προωθεί την επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών της.

Η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων δύο SUV που θα κατασκευαστούν στα εργοστάσιά της στο Κεντάκι και την Ιντιάνα.

Αυτή η στροφή έρχεται μετά την κριτική που δέχθηκε η Toyota για την αρχική εστίασή της σε υβριδικά αυτοκίνητα αντί για πλήρως ηλεκτρικά, μια στρατηγική που έκτοτε αποδείχθηκε αποτελεσματική όπως εξελίχθηκε η αγορά.

Advertisement

Οι αναθεωρημένοι στόχοι παραγωγής αναδεικνύουν την ευρύτερη τάση της βιομηχανίας να επανεκτιμά τις στρατηγικές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volvo και η Ford, έχουν επίσης προσαρμόσει τα σχέδιά τους για τα EV, με τη Volvo να μειώνει τον στόχο της για την πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030 και τη Ford να καθυστερεί την κυκλοφορία ορισμένων μοντέλων EV.

Advertisement

Η Toyota παραμένει προσηλωμένη στους μακροπρόθεσμους στόχους της για τα ηλεκτρικά, εξακολουθώντας να στοχεύει στην παραγωγή 3,5 εκατομμυρίων EV ετησίως μέχρι το 2030.

Ωστόσο, οι πρόσφατες προσαρμογές υποδεικνύουν μια πιο μετρημένη προσέγγιση στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο των ηλεκτρικών, με την Toyota να δείχνει άμεσα ανακλαστικά προσαρμογής, χωρίς πάντως να κλείνει εντελώς την πόρτα στα ηλεκτρικά.