Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Lotus (+τιμή)

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Lotus (+τιμή)

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Lotus (+τιμή)

ΝΕΑ

Η βρετανική μάρκα θα παρουσιάσει το 2025 το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό, σπορ μοντέλο, γνωστό και στην πρωτότυπη μορφή του ως Type 135.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν για το πρότζεκτ Type 135 της Lotus και πως αποσκοπεί στο να ανταγωνιστεί την Porsche. Οι πληροφορίες πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ηλεκτρικό μοντέλο και έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Αρχικά, η πλατφόρμα του είναι η νέα Lightweight Electric Vehicle Architecture (LEVA), η οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτη και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση πολλών μοντέλων.

Στην περίπτωση της Type 135, η Lotus θα τοποθετήσει την μπαταρία πίσω από την καμπίνα, όπου δηλαδή τοποθετείται ένας κινητήρας σε κεντρομήχανα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αποσκοπεί στην βελτιστοποίηση της σπορ θέσης οδήγησης, καθώς ο οδηγός θα βρίσκεται χαμηλότερα, ενώ αν η μπαταρία τοποθετούνταν στο πάτωμα, δε θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Σύμφωνα με το βρετανικό Car, η αρχική έκδοση της νέας, ηλεκτρικής Lotus θα διατίθεται με μπαταρία 66 kWh, ενώ οι ισχυρότερες με μπαταρία 99 kWh.

Αναμένεται να δούμε τουλάχιστον δύο διαφορετικές εκδόσεις που θα διαφοροποιούνται από τους ηλεκτροκινητήρες και την απόδοση. Η αρχική θα αφορά σε μία πισωκίνητη Type 135 με έναν ηλεκτροκινητήρα και 468 ίππους και η μεγαλύτερη σε μία τετρακίνητη, με δύο ηλεκτροκινητήρες και 884 ίππους.

Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαφήμισης της Lotus, Mike Johnston, όποιος αποκτήσει την Type 135 και προηγουμένως είχε μία Elise ή μία Esprit, θα νιώσει αμέσως οικεία.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lotus αναμένεται να έχει τιμή πώλησης περίπου 88.000 ευρώ όταν λανσαριστεί το 2027, άρα θα είναι φθηνότερη από την παρούσα Emira V6.

Advertisement