Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla προσφέρει… powerbank στο Cybertruck για έξτρα αυτονομία

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla προσφέρει… powerbank στο Cybertruck για έξτρα αυτονομία

ΝΕΑ

Η Tesla προσφέρει… powerbank στο Cybertruck για έξτρα αυτονομία

ΝΕΑ

Όπως συμβαίνει και με άλλες συσκευές η Tesla δίνει την δυνατότητα να προσθέσετε μία έξτρα «μπαταρία» στο ηλεκτρικό σας.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla λάνσαρε ένα σύστημα για την αύξηση της αυτονομίας στο Cybertruck της αξίας 14.600 ευρώ, υποσχόμενη επιπλέον 245 χιλιόμετρα αυτονομίας, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία σε 756 χιλιόμετρα για το τετρακίνητο μοντέλο.

Αυτό το πρόσθετο πακέτο μπαταριών, για το οποίο απαιτείται προκαταβολή 460 ευρώ, καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του χώρου της καρότσας του pick-up και πρέπει να εγκατασταθεί επαγγελματικά σε ένα κέντρο σέρβις της Tesla.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

Advertisement
Advertisement

Η επέκταση θα μπορούσε να προσελκύσει τους ιδιοκτήτες του Cybertruck που θέλουν να μειώσουν τη συχνότητα των στάσεων φόρτισης, ειδικά δεδομένης της αυτονομίας του βασικού AWD Cybertruck των 512 χιλιομέτρων, η οποία εξακολουθεί να υπολείπεται των προηγούμενων ισχυρισμών της Tesla για έως και 805 χιλιόμετρα για ορισμένα μοντέλα.

Ωστόσο, αυτή η επέκταση της αυτονομίας συνοδεύεται από σημαντικούς συμβιβασμούς τόσο στο κόστος όσο και στην πρακτικότητα.

Η μπαταρία εκτιμάται ότι θα έχει χωρητικότητα περίπου 47 kWh, ενώ το βάρος της θα κυμαίνεται από 250 έως 272 κιλά.

Advertisement

Ενώ η πρόσθετη αυτονομία είναι σημαντική, η απώλεια αποθηκευτικού χώρου στην καρότσα μπορεί να προβληματίσει τους ιδιοκτήτες του Cybertruck.

Επιπλέον, η ανάγκη επαγγελματικής εγκατάστασης σημαίνει ότι η μπαταρία δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να επανατοποθετηθεί εύκολα, περιορίζοντας την ευελιξία για όσους μπορεί να θέλουν να εναλλάσσονται μεταξύ της εκτεταμένης αυτονομίας και του πλήρους χώρου στην καρότσα.

Advertisement

Όπως και να έχει η πρόταση της Tesla είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, έστω και αν σε αυτή τη φάση, με την υπάρχουσα τεχνολογία των μπαταριών, υπάρχουν αρκετά ακόμα προβλήματα να λυθούν,