Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τελευταία των… αερόψυκτων Porsche

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τελευταία των… αερόψυκτων Porsche

ΝΕΑ

Η τελευταία των… αερόψυκτων Porsche

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία βγαίνει η τελευταία αερόψυκτη Porsche 993 Carrera 4S του 1998.

Advertisement
Advertisement

Στις 27 Μαρτίου του 1998 από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Ζούφενχαουζεν βγήκε η τελευταία αερόψυκτη Porsche 911. Το χρώμα της ήταν μπλε (Mexico Blue) και το μοντέλο ήταν μια 993 Carrera 4S. Αυτή η Porsche μπορεί να παράχθηκε τον Μάρτιο, αλλά παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο και έγινε η τελευταία αερόψυκτη Porsche που πουλήθηκε.

Αυτή η μοναδική Porsche 993 Turbo είναι πλέον διαθέσιμη σε δημοπρασία από την Bonham’s. Η εταιρεία έχει ονομάσει το ιδιαίτερο αυτό δείγμα «The Last Waltz» το οποίο μετά την παραγωγή του παραδόθηκε στο τμήμα Porsche Exclusive Manufacture για περαιτέρω βελτίωση.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που δέχτηκε η σπάνια αυτή Porsche ήταν η αύξηση της δύναμης στους 450 ίππους με μια εξάτμιση τετραπλής απόληξης. Οι δαγκάνες των φρένων βάφτηκαν σε μπλε χρώμα και στο εσωτερικό είχαμε πολλές αναβαθμίσεις όπως δέρματα στο χρώμα του αυτοκινήτου, φίλτρα στα παράθυρα και αλλαγές χρώματος σε πολλά σημεία του ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

Ίσως όμως το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι μια πλακέτα στο σημείο του συνεπιβάτη που γράφει: «Στην ανάμνηση του Καθηγητή Φέρι Πόρσε. Αληθινές είναι οι αναμνήσεις που μας συνοδεύουν, τα όνειρα και οι επιθυμίες. Θέλουμε να είμαστε μετριόφρονες».

Η Porsche 993 πουλήθηκε αρχικά σε έναν Γερμανό, αλλά μετά από έναν χρόνο βρέθηκε στην Ιαπωνία όπου έμεινε εκεί 16 χρόνια. Αργότερα επέστρεψε στην Ευρώπη, πρώτα Βέλγιο και μετά Αγγλία, πριν τελικά καταλήξει στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη στο Βέλγιο.

Η τελευταία των… αερόψυκτων Porsche υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ!