Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνολογία κρυστάλλων στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τεχνολογία κρυστάλλων στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η τεχνολογία κρυστάλλων στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Πέρα από τα τετραγωνικά βαμμένης λαμαρίνας και τα δεκάδες κιλά των πολυμερών υλικών το γυαλί είναι το υλικό που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όλο και περισσότερο κρύσταλλο χρησιμοποιείται στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Και αυτό διότι η ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες περιβάλλοντος στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι μερικές μόλις από τις παραμέτρους που έχουν θέσει εδώ και δεκαετίες νέα δεδομένα στην κατασκευή των υαλοπινάκων (τα παρμπρίζ και τα παράθυρα). Αν τώρα συνυπολογισθεί και η νέα τάση των σχεδιαστών τμημάτων που δημιουργούν αυτοκίνητα με συνεχώς μεγαλύτερες σε έκταση γυάλινες επιφάνειες, τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί οι προμηθευτές υαλοπινάκων το τελευταίο διάστημα τρίβουν τα χέρια τους.

Πριν από μερικά χρόνια τα αυτοκίνητα διέθεταν σχεδόν κάθετες επιφάνειες με μικρές καμπύλες. Ωστόσο, οι ανάγκες για μεγαλύτερους χώρους ώθησαν στην αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος και κατά συνέπεια των γυάλινων επιφανειών. Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις όπου η έκταση των υαλοπινάκων σε ένα MPV ή SUV με ηλιοροφή ξεπερνά τα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα!

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ