Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Stellantis προσαρμόζει την παραγωγή των ηλεκτρικών της

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Stellantis προσαρμόζει την παραγωγή των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Η Stellantis προσαρμόζει την παραγωγή των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες αναθεωρούν τους στόχους τους για τις πωλήσεις ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis διακόπτει την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500e για τέσσερις εβδομάδες λόγω της αδύναμης ζήτησης, αντανακλώντας την ευρύτερη επιβράδυνση των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι διαφορετικές πολιτικές σχετικά με τις επιδοτήσεις στις διάφορες χώρες έχουν συμβάλει σε αυτή την τάση, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ηλεκτροκίνηση.

Το Fiat 500e, που παράγεται στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας, έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις προκλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά EV.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis σημείωσε ότι όλοι οι κατασκευαστές, ειδικά στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουν μια δύσκολη μεταβατική φάση.

Ως απάντηση, η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει 100 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της τεχνολογίας μπαταριών του Mirafiori και την εισαγωγή μιας υβριδικής έκδοσης του ηλεκτρικού μοντέλου 500, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ 2025 και 2026.

Το πρόσφατο πρόγραμμα κινήτρων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Ιταλίας για την υποστήριξη της μετάβασης σε καθαρότερα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν ήταν αρκετό για να ενισχύσει τις πωλήσεις.

Advertisement

Η Stellantis συνεργάζεται στενά με τα συνδικάτα, τα οποία έχουν ταχθεί υπέρ της αναζωογόνησης του Mirafiori, όπου η παραγωγή έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Stellantis έρχεται να προστεθεί σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota, η GM και η Volvo, οι οποίες επίσης προσαρμόζουν τα σχέδια ηλεκτροκίνησής τους εν μέσω της επιβράδυνσης της αγοράς.

Advertisement