Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σούπερ σπάνια Mercedes W196 Streamliner τινάζει τη μπάνκα στον αέρα!

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σούπερ σπάνια Mercedes W196 Streamliner τινάζει τη μπάνκα στον αέρα!

ΝΕΑ

Η σούπερ σπάνια Mercedes W196 Streamliner τινάζει τη μπάνκα στον αέρα!

ΝΕΑ

Η RM Sotheby’s δημοπρατεί μερικά «διαμάντια» της αυτοκίνησης και το συγκεκριμένο θα γίνει ένα από τα ακριβότερα στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικότερο από αυτά, είναι η Mercedes-Benz W196 Streamliner του 1954. Με αυτή το υπέροχο αυτοκίνητο, ο θρυλικός Juan Manuel Fangio έτρεξε σε έναν αγώνα Formula 1 το 1954, αλλά και ο Stirling Moss στο Ιταλικό Grand Prix του 1955 στη Monza.

Ο Sir Stirling έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και παρόλο που αποσύρθηκε, ο Fangio κέρδισε τον αγώνα με το αδελφό αυτοκίνητο. Ήταν το τελευταίο Streamliner της Mercedes. Η RM Sotheby’s εκτιμά ότι θα πουληθεί μεταξύ 50 και 70 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις πιο εμφατικές πωλήσεις όλων των εποχών, αλλά απέχει πολύ σε σύγκριση με το κουπέ 300 SLR “Ulenhaut” των 143 εκατομμυρίων δολαρίων , το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, υπάρχει η Ferrari 250 LM που κέρδισε το Le Mans το 1965, η τελευταία για την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την εκπληκτική της επιστροφή με την 499P πέρυσι. Ενώ η RM Sotheby’s δεν ανακοινώνει εκτίμηση τιμής, μπορεί να μην απέχει πολύ από τη Mercedes.

Επίσης, διατίθεται προς πώληση ένα Ford GT40 του 1966 που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Sebring και έτρεξε στο Le Mans την ίδια χρονιά, αν και αποσύρθηκε νωρίς. Λόγω της σύντομης αγωνιστικής της καριέρας, η RM Sotheby’s πιστεύει ότι είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα GT40 που επιβίωσαν ως τις μέρες μας. Στη λίστα, υπάρχουν επίσης μία Benetton B91B του Michael Schumacher, ένα σπάνιο αγωνιστικό πρωτότυπο Corvette του 1957 και μια χούφτα πολύ σημαντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.