Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες του Changan Avatr 07

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πρώτες φωτογραφίες του Changan Avatr 07

ΝΕΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες του Changan Avatr 07

ΝΕΑ

Η συνεργασία μεταξύ της Changan και της CATL είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Avatr 07, ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου το οποίο διαθέτει σύστημα πολυμέσων της Huawei.

Advertisement
Advertisement

Η Changan Automobile σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Tesla στην κινεζική αγορά και δημιουργεί ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τα οποία θα εκπληρώσουν το ζητούμενο. Το νέο μοντέλο της είναι το Avatr 07, το οποίο θεωρείται από τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας ως άμεσος ανταγωνιστής του Model Y.

Τα πρώτα στοιχεία για το καινούργιο όχημα έγιναν γνωστά μέσω του εγχώριου αυτοκινητικού Τύπου στον οποίο… διέρρευσαν πληροφορίες γι’ αυτό από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας (MIIT).

Βάσει αυτών, το αμάξωμα του Avatr 07 (το οποίο ως πρωτότυπο ήταν γνωστό ως Avatr 15) φαίνεται να έχει σχεδιαστικές επιρροές από το Avatr 11, ένα άλλο crossover ηλεκτροκίνητο όχημά της.

Advertisement
Advertisement

Στις σχετικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν μπορούμε να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικής σχεδίασης LED φώτα εμπρός και πίσω, τους προφυλακτήρες, τις ενσωματωμένες στο αμάξωμα εξωτερικές χειρολαβές και τους τροχούς διάστασης 19 ή 20 ιντσών.

Το μήκος του φτάνει τα 4.825 χλστμ., το πλάτος του τα 1.980 χλστμ. και το ύψος του τα 1.620 χλστμ., ενώ το μεταξόνιό του τα 2.940 χλστμ. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από αυτές του Model Y.

To Avatr 07 θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, τόσο μόνο με μπαταρίες όσο και με range extender. Στην πρώτη, θα παράγεται είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 343 ίππων είτε με δύο όπου η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς θα φτάνει τους 598 ίππους.

Advertisement

Στην έκδοση με range extender, το αυτοκίνητο θα έχει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 314 ίππων τοποθετημένο στο πίσω μέρος ο οποίος θα κινεί τους εκεί τροχούς και έναν θερμικό χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος αποδίδει 156 ίππους και λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες. Οι τελευταίες είναι τύπου φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) και κατασκευάζονται από την CATL.

Τέλος, όπως αναφέρεται στον κινεζικό Τύπο, οι τιμές πώλησης του Avatr 07 στη εγχώρια αγορά θα ξεκινούν από τα περίπου 250.000 γουάν (περίπου 31.965 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και θα φτάνουν έως τα περίπου 350.000 γουάν (περίπου 44.750 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement