Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ουκρανοί μετατρέπουν το Toyota Mirai σε «βόμβα υδρογόνου»

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ουκρανοί μετατρέπουν το Toyota Mirai σε «βόμβα υδρογόνου»

ΝΕΑ

Οι Ουκρανοί μετατρέπουν το Toyota Mirai σε «βόμβα υδρογόνου»

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο που εξελίχθηκε για να σώσει τον πλανήτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όπλο για την καταστροφή.

Advertisement
Advertisement

Οι ουκρανικές δυνάμεις βρήκαν τρόπο ώστε να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοκίνητο υδρογόνου Toyota Mirai για να δημιουργήσουν έναν ισχυρό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό για χρήση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια μιας αντεπίθεσης τον Ιούλιο στο Βοβτσάνσκ της βόρειας Ουκρανίας, οι Ουκρανοί αντιμετώπισαν μια δύσκολη κατάσταση καθώς προσπαθούσαν να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα που είχαν υποχωρήσει σε ένα οχυρωμένο εργοστάσιο αδρανών υλικών.

Με περιορισμένους στρατιωτικούς πόρους και μειωμένη ξένη βοήθεια, οι παραδοσιακές αεροπορικές επιδρομές δεν ήταν εφικτές και τα συμβατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να μεταφέρουν αρκετά μεγάλο ωφέλιμο φορτίο για να πλήξουν το οχυρό.

Advertisement
Advertisement

Για να το ξεπεράσουν αυτό, οι Ουκρανοί μαχητές στράφηκαν στην χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, περισυλλέγοντας εξαρτήματα από διάφορες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, για να δημιουργήσουν τηλεχειριζόμενα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας.

Η πιο αξιοσημείωτη προσαρμογή ήταν η χρήση της δεξαμενής καυσίμου υδρογόνου του Toyota Mirai, η οποία συνήθως τροφοδοτεί το όχημα με υδρογόνο σε μια κυψέλη καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δεξαμενή, η οποία αποθηκεύει υδρογόνο σε εξαιρετικά υψηλή πίεση 10.000 psi, κρύβει μέσα της σημαντική ποσότητα ενέργειας, ισοδύναμη με περίπου 357 κιλά TNT.

Advertisement

Συνδυάζοντας αυτή την ενέργεια με πρόσθετα πλαστικά εκρηκτικά, οι Ουκρανοί δημιούργησαν ουσιαστικά ένα αυτοσχέδιο όπλο ικανό να επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα σε οχυρωμένες θέσεις.

Αυτή η «εφευρετική» προσέγγιση αναδεικνύει την φύση του πολέμου και τον τρόπο που οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο για να προκαλέσουν κακό στον αντίπαλο.

Advertisement