Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Opel γιορτάζει τα 60 χρόνια του «Opel Design Studio»

Ελλάδα 7:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Opel γιορτάζει τα 60 χρόνια του «Opel Design Studio»

ΝΕΑ

Η Opel γιορτάζει τα 60 χρόνια του «Opel Design Studio»

ΝΕΑ

Το 2024 είναι μία επετειακή χρονιά για την Opel, αφού η γερμανική εταιρεία γιορτάζει 125 χρόνια στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Από το 1899, η μάρκα με έμβλημα τον Κεραυνό έχει καταστήσει την κινητικότητα προσιτή σε εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή, συνεχίζει να εμπνέει το κοινό με τα μοντέλα της.

Σήμερα, το έμβλημα της Opel εκφράζει τη συναρπαστική πλευρά της μάρκας, καθώς και τον δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό. Το design είναι αυτό που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να συναρπάσει από την πρώτη ματιά.

Και εδώ, η Opel έθεσε γερές βάσεις, ακριβώς 60 χρόνια πριν. Το 1964, ξεκινά τη λειτουργία του στο Rüsselsheim το Opel Design Studio, το πρώτο κέντρο σχεδιασμού αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Από τότε, είναι υπεύθυνο για τη συνεχώς εξελισσόμενη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων παραγωγής της Opel. Οι σχεδιαστές έχουν επίσης δημιουργήσει πρωτοποριακά πρωτότυπα οχήματα, που δίνουν μια γεύση από το μέλλον της μάρκας, από το θρυλικό Opel Experimental GT του 1965 μέχρι το πρόσφατο Opel Experimental, που έκανε πέρυσι εντυπωσιακή παγκόσμια πρεμιέρα.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, η Opel γιόρτασε τις δύο επετείους με πελάτες, εργαζόμενους και άλλους υψηλούς προσκεκλημένους τα 125 χρόνια της εταιρείας στην παραγωγή αυτοκινήτων και τα 60 χρόνια λειτουργίας του Opel Design Centre.