Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan παύει να εξελίσσει θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan παύει να εξελίσσει θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Η Nissan παύει να εξελίσσει θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Nissan, η ιαπωνική εταιρεία θα επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση κατά κύριο λόγο στο εξής.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Nissan πρωτοπόρησε στη δημιουργία και παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, με το Leaf. Tώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πλέον θα σταματήσει να δίνει χρήματα για την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα καινούργια μοντέλα της και θα τα επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτό αποκάλυψε ο Φρανσουά Μπαγί Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Ανάπτυξης της εταιρείας για την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και της Ωκεανίας (AMIEO).

Συγκεκριμένα, ο Μπαγί συνομίλησε με δημοσιογράφο του αυστραλιανού περιοδικού Drive και -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Το μέλλον είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν επενδύουμε πλέον σε καινούργιους θερμικούς κινητήρες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Advertisement
Advertisement

Όπως διευκρίνισε, η μετάβαση της Nissan στο να γίνει μια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα θα γίνει σταδιακά και το ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να συμβεί αυτό θα είναι η τεχνολογία υβριδικής διάταξης την οποία ονομάζουν «e-Power».

Επίσης, δήλωσε ότι οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας ρίχνουν το βάρος της εξέλιξης στα ηλεκτροκίνητα καθώς αυτά είναι το ζητούμενο σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή ή η κινεζική. Ωστόσο, είπε ότι η εταιρεία θα μπορεί να διαθέτει τα μοντέλα της με θερμικό κινητήρα σε άλλες όπου οι νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο αυστηρές.

Όπως είπε το ανώτατο στέλεχος, στην Αφρική για παράδειγμα πωλούνται χωρίς πρόβλημα καινούργια αυτοκίνητα που ο κινητήρας τους είναι μόλις Euro II. Θυμίζουμε ότι αυτό το πρότυπο ίσχυσε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου 1994.