Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nismo υποκλίνεται στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nismo υποκλίνεται στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Η Nismo υποκλίνεται στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Το αγωνιστικό παρακλάδι της Nissan είναι έτοιμο να υποδεχτεί την ηλεκτροκίνηση εγκαταλείποντας τη «θερμική» κληρονομιά της.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποια ορόσημα στην αυτοκινητοβιομηχανία που δύσκολα μπορείς να τα συνδυάσει με την ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα ποτέ δεν θα σκεφτόταν κάποιος γνήσιος petrolhead ένα Nissan Skyline GT-R να μην έχει τον V6 κινητήρα με τα δύο τούρμπο να «πυροβολούν» σε κάθε πάτημα του γκαζιού ή ένα Nissan Z να μην «φτύνει» φωτιές από τις διπλές εξατμίσεις του.

Κι όμως, οι καιροί αλλάζουν. Ακόμα και παραδοσιακές δυνάμεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την σπορ οδήγηση σκέφτονται σοβαρά να αποτινάξουν από πάνω τους το παρελθόν και να αγκαλιάσουν το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Η Nismo, το διάσημο αγωνιστικό παράρτημα της Nissan που μας έχει χαρίσει θρυλικά σπορ αυτοκίνητα, είναι μία από αυτές τις δυνάμεις που πλέον έχει παραδοθεί στη νέα γενιά αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα υψηλόβαθμου στελέχους της Nismo, η εταιρεία έχει αποδεχτεί πλέον την ηλεκτροκίνηση και μάλιστα έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει θρυλικά μοντέλα όπως το επόμενο GT-R και το επόμενο Z με στοιχεία εξηλεκτρισμού. Αυτό που θέλει ωστόσο να πετύχει η Nismo είναι να πείσει το κοινό ότι τα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς θα είναι μεν αθόρυβα, αλλά θα έχουν το ίδιο DNA με τα προηγούμενα αγαπημένα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα που ήταν το Ariya Nismo είχε κάτι το διαφορετικό. Εκτός από την τρομακτική ισχύ των 428 ίππων, το μοντέλο είχε αλλαγές τόσο στο πλαίσιο όσο και στις αναρτήσεις που το έκαναν απολαυστικό στην οδήγηση. Αυτό που περιμένουμε το επόμενο διάστημα από την Nismo είναι εξηλεκτρισμένα GT-R και Z, αλλά και καινούρια concepts όπως το Hyper Force με crossover χαρακτήρα.