Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες της Audi δείχνουν τον δρόμο

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες της Audi δείχνουν τον δρόμο

ΝΕΑ

Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες της Audi δείχνουν τον δρόμο

ΝΕΑ

Με τη σύσταση της Premium Platform Electric (PPE) στα ηλεκτρικά της, η γερμανική εταιρεία αναβαθμίζει σημαντικά και τους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου έχουν ήδη αποκαλύψει τα σχέδια και την τεχνολογία που θα τους οδηγήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Μία πολύ δύσκολη αλλαγή πλεύσης που εδώ και καιρό έχει πάρει η Audi και το VW Group.

Το εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας στο Gyor της Ουγγαρίας θεωρείται το μεγαλύτερο παραγωγής κινητήρων στον κόσμο. Συνεπώς, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως εκεί παράγονται τώρα και οι ηλεκτροκινητήρες που θα φιλοξενηθούν από την PPE.

Η Audi αναφέρει ότι από το 2018, περίπου 500.000 ηλεκτροκινητήρες έχουν πάρει μορφή στο εργοστάσιο του Gyor.

Advertisement
Advertisement

Παρότι ο μέσος καταναλωτής θεωρεί ότι η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, μεγάλες εταιρείες όπως η Audi έχουν εξελίξει πάρα πολύ τις εγκαταστάσεις, τον τρόπο συναρμολόγησης και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους ηλεκτροκινητήρες.

Το αποτέλεσμα της εξέλιξης δείχνει πως οι νέοι ηλεκτροκινητήρες που προορίζονται για την PPE καταλαμβάνουν 30% λιγότερο χώρο και ταυτόχρονα είναι 20% ελαφρύτεροι.

Συνεπώς, όλα δείχνουν πως θα αυξηθεί η αποδοτικότητα, καθώς λέγεται πως αυτά τα ηλεκτρικά μοτέρ αυξάνουν την αναλογία ισχύος ανά κιλό κατά 60% συγκριτικά με τα πρώτης γενιάς της Audi.

Advertisement

Συμπερασματικά, οι ηλεκτροκινητήρες απαιτούν πολλή έρευνα, ανάπτυξη και εξέλιξη για να αποδίδουν στο επίπεδο που επιθυμούν οι μεγάλες εταιρείες και ακριβώς εκεί φέρεται να βρίσκεται τώρα η γερμανική μάρκα.