Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι νέες Porsche Taycan και Panamera στην Ελλάδα (+τιμές)

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι νέες Porsche Taycan και Panamera στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Οι νέες Porsche Taycan και Panamera στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσίασε τα νέα της μοντέλα στη χώρα μας, ανακοινώνοντας παράλληλα τις τιμές και τις εκδόσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες Porsche Taycan και Panamera είναι πλέον διαθέσιμες και στη χώρα μας, έχοντας να παρουσιάσουν αναβαθμίσεις και εξελίξεις σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Η Taycan, το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο των πολλών ρεκόρ, διαθέτει πλέον και στη νέα της γενιά αυξημένη ισχύ, μεγαλύτερη αυτονομία, καλύτερη επιτάχυνση τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, καθώς και μια πιο σύντομη, αλλά και πιο σταθερή διαδικασία φόρτισης.

Η νέα Porsche Taycan διατίθεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος, την εμβληματική Taycan Sports Sedan, την ευέλικτη Taycan Cross Turismo, αλλά την πρακτική Taycan Sport Turismo.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα υπάρχουν συνολικά τέσσερα συστήματα πρόωσης, με επιλογές κίνησης στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Σε κάθε περίπτωση, η εισαγωγική τιμή της νέας Porsche Taycan είναι 108.190 ευρώ ως σπορ σεντάν, ενώ η Cross Turismo είναι αποκλειστικά τετρακίνηση με τιμή εκκίνησης στις 120.610 ευρώ.

Αναφορικά με την Taycan Sport Turismo, το κόστος είναι στις 109.200 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις, η τιμή αυξάνεται, αναλόγως την επιλογή τετρακίνησης ή μη και των διαμορφώσεων Turbo, S, 4S και Turbo GT.

Advertisement

Η τελευταία είναι η κορυφαία και κοστίζει από 253.250 ευρώ, ενώ την ίδια τιμή έχει και με το πακέτο Weissach, που προορίζεται πιο πολύ για χρήση σε πίστα. Για το λόγο αυτό έχει μειωμένο βάρος και τονισμένη αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ως προς τη νέα Porsche Panamera, η 3η γενιά έρχεται με τρεις επιπλέον εκδόσεις, εκτός από την βασική, που είναι η Panamera 4 και η Panamera Turbo E-Hybrid.

Advertisement

Το καινούριο σπορ μοντέλο τουρισμού διατίθεται άμεσα προς παραγγελία στην Ελλάδα με την τιμή της βασικής έκδοσης να ξεκινάει πλέον από τις 158.990 ευρώ.

Ωστόσο, τόσο αυτή όσο και η Panamera 4 είναι ακριβότερες από τις τρεις υβριδικές (και ισχυρότερες) εκδόσεις οι οποίες δεν επιβαρύνονται με εταιρικό φόρο.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των Panamera 4 E-Hybrid (470 ίπποι), Panamera 4 E-Hybrid Executive (470 ίπποι) και Panamera 4S E-Hybrid (544 ίπποι) έχουν διαμορφωθεί στις 137.830, 150.030 και 154.220 ευρώ, αντίστοιχα.

Advertisement

Αντίθετα, στην περίπτωση της Panamera 4 (353 ίπποι) η τιμή ανεβαίνει στις 164.560 ευρώ, ενώ η κορυφαία έκδοση Panamera Turbo E-Hybrid (680 ίπποι) ξεκινάει από τις 220.020 ευρώ.