Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes του Air Jordan καρφώνει από το «ζωγραφιστό»

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes του Air Jordan καρφώνει από το «ζωγραφιστό»

ΝΕΑ

Η Mercedes του Air Jordan καρφώνει από το «ζωγραφιστό»

ΝΕΑ

Η θρυλική Mercedes-Benz SLR McLaren 722 του Μάικλ Τζόρνταν μπορεί να γίνει δική σας με τσουχτερό αντίτιμο.

Advertisement
Advertisement

Η Nike τρεις δεκαετίες τώρα θησαυρίζει με τη σειρά προϊόντων Air Jordan. Η συνεργασία με τον κορυφαίο παίχτη μπάσκετ όλων των εποχών Μάικλ Τζόρνταν ουσιαστικά κρατάει μόνη της ζωντανή την αμερικανική φίρμα και τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί με τις vintage σειρές παπουτσιών και ρουχισμού που αφορούν τον πρώην αστέρα των Chicago Bulls.

Εκτός όμως από τα διάσημα παπούτσια τώρα μπορεί κάποιος να πάρει και ένα από τα αυτοκίνητα που είχε στο γκαράζ του ο Αμερικανός σταρ. Πρόκειται για μια σπάνια Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition την οποία σχεδίασε ο τεράστιος Γκόρντον Μάρεϊ μαζί με τον αρχισχεδιαστή της Maybach Γκόρντεν Βάγκενερ.

Η ιδιαίτερη αυτή Mercedes κατασκευάστηκε σε μόλις 150 αντίτυπα και το βασικό της χαρακτηριστικό ήταν η αύξηση της δύναμης από τον V8 κινητήρα τούρμπο.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με την «απλή» ατμοσφαιρική SLR 300, η έκδοση 722 είχε απόδοση 640 ίππους και 820 Nm ροπής και χρησιμοποιούσε ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

Ο Μάικλ Τζόρνταν αγόρασε την Mercedes SLR McLaren 722 το 2007 καινούρια και το μοναδικό πράγμα που άλλαξε ήταν οι ζάντες. Πλέον έχει 24.378 χιλιόμετρα στο κοντέρ και το κόστος της μπορεί να ξεπεράσει τα 730.000 ευρώ.