Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Μελόνι βάζει στους Κινέζους τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Μελόνι βάζει στους Κινέζους τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι

ΝΕΑ

Η Μελόνι βάζει στους Κινέζους τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι δίνουν γη και ύδωρ για εργοστάσια στην Ευρώπη. Όμως η Τζόρτζια Μελόνι θέλει να βγάλει το καλύτερο δυνατό για την χώρα της.

Advertisement
Advertisement

Η Ιταλία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου αυτοκινήτων στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων, η ιταλική κυβέρνηση, με επικεφαλής την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, απαιτεί αυστηρές εγγυήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία των δεδομένων.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι τα συστήματα infotainment και άλλα βασικά εξαρτήματα θα παρέχονται από τοπικές ιταλικές εταιρείες για τη διατήρηση των προτύπων ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η Ιταλία επιμένει ότι τα δεδομένα των καταναλωτών που παράγονται από τις δραστηριότητες της Dongfeng στη χώρα θα συλλέγονται και θα διαχειρίζονται εντός των ιταλικών συνόρων.

Οι απαιτήσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της ιταλικής κυβέρνησης για να επωφεληθεί τόσο από τις κινεζικές επενδύσεις στην φθίνουσα αυτοκινητοβιομηχανία της όσο και για να διασφαλίσει ότι η επέκταση των επενδύσεων αυτών δεν θα θέσει σε κίνδυνο την προστασία των δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η κυβέρνηση πιέζει επίσης την Dongfeng να προμηθεύεται τουλάχιστον το 45% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται σε κάθε αυτοκίνητο από την Ιταλία.

Advertisement

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Ιταλία προσπαθεί να αναζωογονήσει την παραγωγή αυτοκινήτων της, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή σε 1 εκατομμύριο οχήματα έως το 2030.

Η παραγωγή της χώρας βρίσκεται σε πτώση, μειούμενη από 1,74 εκατομμύρια οχήματα το 2000 σε 880.000 το 2023.

Advertisement

Η προσέλκυση της Dongfeng θεωρείται βασικό μέρος της στρατηγικής της Ιταλίας να αναζωογονήσει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή προοπτική της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές ευθυγραμμίζονται επίσης με τις ευρύτερες προσπάθειες της Ιταλίας να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Κίνα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι τοπικοί προμηθευτές συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην αλυσίδα εφοδιασμού, προωθώντας έτσι την τοπική βιομηχανία και τηρώντας τα δυτικά πρότυπα ασφαλείας.