Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγάλη απάτη με το μεταχειρισμένο Audi A3

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη απάτη με το μεταχειρισμένο Audi A3

ΝΕΑ

Η μεγάλη απάτη με το μεταχειρισμένο Audi A3

ΝΕΑ

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, και μάλιστα από διεθνείς αγορές, μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες.

Advertisement
Advertisement

Μια πρόσφατη υπόθεση που αφορά ένα Audi A3 sedan του 2016 αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που συνδέονται με την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ιδίως στη διεθνή αγορά.

Αυτό το Audi αμερικανικών προδιαγραφών πωλήθηκε αρχικά σε μια δημοπρασία στο Long Island της Νέας Υόρκης για μόλις 2.850 ευρώ.

Το αυτοκίνητο είχε υποστεί ζημιές στο μπροστινό μέρος σε σύγκρουση χαμηλής ταχύτητας, αλλά οι αερόσακοι παρέμειναν άθικτοι και ήταν ακόμη λειτουργικό.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη δημοπρασία, το αυτοκίνητο επισκευάστηκε και στάλθηκε στη Βουλγαρία, όπου καταχωρήθηκε προς πώληση τον Μάρτιο του 2024.

Στη Βουλγαρία, το όχημα διαφημιζόταν ως ένα άψογο, καλοδιατηρημένο Audi A3 Quattro 2.0T Premium Plus με 170.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Η ζητούμενη τιμή ήταν 15.300 ευρώ, μια σημαντική προσαύξηση από την αρχική τιμή δημοπρασίας.

Advertisement

Ο πωλητής έδωσε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, γεγονός που επέτρεψε στους υποψήφιους αγοραστές να αποκαλύψουν το ιστορικό του.

Μια απλή αναζήτηση του VIN στο Google αποκάλυψε το παρελθόν του αυτοκινήτου ως κατεστραμμένο αυτοκίνητο από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας τις σημαντικές επισκευές που είχε υποστεί πριν εισαχθεί προς πώληση στην Ευρώπη.

Advertisement

Η διαφορά τιμής των 12,5 χιλιάδων ευρώ μεταξύ της δημοπρασίας και της βουλγαρικής καταχώρισης υπογραμμίζει την κερδοφορία της επισκευής και μεταπώλησης κατεστραμμένων αυτοκινήτων, ειδικά όταν ο πωλητής δεν αποκαλύπτει το πλήρες ιστορικό του αυτοκινήτου.

Η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της μεγάλης προσοχής που πρέπει να δίνεται κατά την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ιδίως από διεθνείς αγορές.

Εργαλεία όπως οι έλεγχοι του αριθμού πλαισίου είναι ζωτικής σημασίας για την αποκάλυψη του ιστορικού ενός αυτοκινήτου και βοηθούν τους αγοραστές να αποφύγουν να πέσουν θύματα παραπλανητικών πρακτικών πώλησης.

Advertisement