Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Leapmotor παρουσίασε το νέο C16

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Leapmotor παρουσίασε το νέο C16

ΝΕΑ

Η Leapmotor παρουσίασε το νέο C16

ΝΕΑ

H Leapmotor είναι μία από τις δεκάδες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να επεκταθούν και στην Ευρώπη. Όμως, είναι από αυτές που έχουν τη δυναμική και τη δυνατότητα να το πράξουν.

Advertisement
Advertisement

Η Leapmotor ιδρύθηκε το 2015 και άρχισε να δραστηριοποιείται στην κινεζική αγορά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, όπως και αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, από τον περασμένο Οκτώβριο (2023) ο Όμιλος Stellantis έχει επενδύσει στην εταιρεία καθώς απέκτησε το 20% των μετοχών της.

Η Leapmotor έχει στην γκάμα της αυτοκίνητα που εντάσσονται στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες. Τώρα, παρουσίασε το C16, ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover με χαρακτήρα MPV οχήματος το οποίο έχει μήκος 4.915 χλστμ., πλάτος 1.905 χλστμ., ύψος 1.770 χλστμ. και μεταξόνιο που φτάνει τα 2.825 χλστμ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό αυτοκινητικό Τύπο, το αμάξωμα του C16 έχει παρόμοια αισθητική με αυτό του μικρότερου σε διαστάσεις C10. Χαρακτηριστικά του είναι η καμπύλη διαμόρφωση της μάσκας και του πίσω μέρους του, τα φώτα και  οι φωτεινές λωρίδες που τα ενώνουν, η μεγάλη πανοραμική οροφή, οι τροχοί 20 ιντσών και οι ενσωματωμένες στο αμάξωμα εξωτερικές χειρολαβές.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και διαθέτει έξι καθίσματα, ενώ το ταμπλό του είναι λιτό και έχει μόνο την έγχρωμη οθόνη 10,25 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής 14,6 ιντσών, αντίστοιχα.

Οι καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις του περιλαμβάνουν ανακλινόμενη έγχρωμη οθόνη 15,6 ιντσών για τους πίσω επιβάτες, πιο άνετα πίσω καθίσματα, ανακλινόμενα τραπεζάκια τα οποία εκτείνονται και μέσω φωνητικής εντολής κ.λπ.

Το C16 είναι διαθέσιμο τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όσο και με σύστημα range extender. Στην πρώτη περίπτωση, διαθέτει μπαταρίες 67,7 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 292 ίππους και μέγιστη ροπή 360 Nm και κινεί τους πίσω τροχούς.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία του φτάνει τα 520 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC) και μπορούν να φορτίσουν σε ένα τέταρτο της ώρας από το 30%-80% σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος.

Η δεύτερη εκδοχή του, με  το σύστημα range extender, έχει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 92 ίππους και λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες οι οποίες έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 28,4 kWh.

Advertisement

Σε αυτή, ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος αποδίδει 231 ίππους -δηλαδή είναι πιο αδύναμος, συγκριτικά- και ροπή 360 Nm. Σε αυτή την έκδοσή του το C16 δύναται να κινηθεί σε μια μέγιστη απόσταση 200 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC ) με πλήρως φορτισμένους τους συσσωρευτές του.

Όταν αυτοί αδειάσουν από ενέργεια, αναλαμβάνει να τους φορτίσει ο θερμικός. Η Leapmotor ανακοινώνει ότι η μέγιστη αυτονομία του καινούργιου μοντέλο με το range extender φτάνει τα 1.095 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC).

Το νέο C16 έχει ξεκινήσει να διατίθεται στην κινεζική αγορά. Η τιμή του με το range extender ξεκινά από τα 155.800 γουάν (περίπου 20.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση ξεκινά από τα 161.800  γουάν (περίπου 20.700 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement