Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η σούπερ Lamborghini Revuelto απέναντι στο παρελθόν της

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σούπερ Lamborghini Revuelto απέναντι στο παρελθόν της

Mobility

Η σούπερ Lamborghini Revuelto απέναντι στο παρελθόν της

Mobility

Η πρώτη plug in υβριδική Lamborghini, είναι η Revuelto που υπόσχεται αντίστοιχες συγκινήσεις για τον οδηγό με εκείνες που προσέφερε απλόχερα η Aventador.

Advertisement
Advertisement

Οι διαφορές ανάμεσα στην τελευταία Aventador Ultimae και την Revuelto, είναι αρκετά μεγάλες, όσο και αν στην εξωτερική εμφάνιση των δύο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.

Το όνομα Revuelto προκύπτει από έναν ταύρο που ήταν ιδιαίτερα «ανήσυχος» μια και ο θρύλος της κουλτούρας των ταυρομαχιών (το 1880), τον θέλει να έχει σκαρφαλώσει στις κερκίδες των θεατών όχι μια και δύο αλλά 8 φορές συνολικά. Αντίστοιχα, από ταύρο είχε προκύψει και το όνομα Aventador, με τις ομοιότητες μεταξύ των δύο μοντέλων να μην σταματούν εκεί.

Η Revuelto μηχανολογικά, αποτελεί «συνέχεια» της Aventador, με το plug in υβριδικό σύστημα της πρώτης, να φαίνεται ως «κούμπωμα» πάνω στο V12 κινητήρα της δεύτερης. Αισθητικά, η Revuelto δείχνει ως φυσική συνέχεια της Aventador. Το μεταξόνιο αυξήθηκε από τα 2.700 χιλιοστά της Aventador στα 2.779 χιλ. της Revuelto.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχες είναι οι διαφορές και στις υπόλοιπες διαστάσεις, με τη νέα πρόταση της Lamborghini να είναι και βαρύτερη, λόγω του υβριδικού συνόλου με τους δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός τροχούς και της μπαταρίας που φιλοξενείται στο κεντρικό τούνελ. Το απόβαρο της Revuelto είναι 1.772 κιλά, ενώ της Aventador είναι 1.550 κιλά.

Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως η ποσοστιαία κατανομή του βάρους ανά άξονα, είναι 44:56 στη Revuelto, ενώ ήταν πρακτικά το ίδιο και στην Aventador (43:57). Μεγάλες αλλαγές έγιναν στο εσωτερικό, όπου το σύστημα ψυχαγωγίας με την κάθετη οθόνη αφής, δίνει τον τόνο της νέας αισθητικής του συνόλου.

Νεοτερισμός που εισάγεται από την Revuelto είναι και το κιβώτιο των ταχυτήτων που ζυγίζει κάτι λιγότερο από 200 κιλά. Έχει 8 ταχύτητες και περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 148 ίππων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το νέο πρόγραμμα οδήγησης. Πρόκειται για το Citta που αφορά αποκλειστικά οδήγηση στην πόλη χρησιμοποιώντας αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, για μέγιστη απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Advertisement

Αναμενόμενη είναι η αύξηση της απόδοσης που εμφανίζει η νέα υβριδική Lamborghini, που από τους 780 ίππους της Aventador, έχει φτάσει τη συνδυαστική ισχύ των 1.015 ίππων της Revuelto. Με τις παραπάνω διαφορές στην απόδοση, πολύ εύλογες μοιάζουν και οι βελτιώσεις στις επιδόσεις. Συγκεκριμένα, για τα 100 χλμ./ώρα, η Aventador Ultimae χρειάζεται 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η Revuelto μόλις 2,5 και η τελική ταχύτητα της απερχόμενης είναι 335 χλμ./ώρα, με τη νέα να περνά τα 350 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!
Δείτε τον CR7 να οδηγεί την Bugatti Centodieci (+βίντεο)
Και τα 125άρια έχουν -χωμάτινη- ψυχή

Advertisement