Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lada δεν έχει πλέον ανάγκη τη Renault

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lada δεν έχει πλέον ανάγκη τη Renault

ΝΕΑ

Η Lada δεν έχει πλέον ανάγκη τη Renault

ΝΕΑ

Οι εξελίξεις με το πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να τρέχουν, ωστόσο η Ρωσία προχωράει κανονικά τις βιομηχανικές της δραστηριότητες παρουσιάζοντας το νέο Lada Iskra.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο πολλές παραδοσιακές συμμαχίες που είχε η Ρωσία με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν διαρραγεί λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και πλέον η χώρα οδεύει με τις δικές τις δυνάμεις σε πολλές πτυχές της οικονομίας της. Αυτό έχει ενεργοποιήσει τα παραδοσιακά εργοστάσια της Avtovaz τα οποία όχι μόνο λειτουργούν, αλλά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την παραγωγή του νέου μοντέλου της Lada.

Το οποίο ονομάζεται Iskra και πρόκειται για ένα sedan βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-B της Renault και Dacia με πολύ μικρές αποκλίσεις. Παρόλα αυτά, η Lada αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιήσει καινούριες τεχνολογίες κατασκευής που το ανεξαρτητοποιούν σε μεγάλο βαθμό από τα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας.

Σχεδόν 400 νέα εξαρτήματα έχουν χρησιμοποιηθεί στο Iskra ενώ και τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι επικεντρωμένα για χρήση στην τοπική αγορά. Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται σε μια προσπάθεια της Lada να απογαλακτοποιηθεί από τη Renault και να δείξει στον κόσμο ότι μπορεί με τις δικές τις δυνάμεις να σταθεί όρθια. Ο Πρόεδρος της Avtovaz, Μαξίμ Σοκόλοφ, τόνισε στις δηλώσεις του ότι η Ρωσία επένδυσε περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει νέες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου Lada υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης 1.6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 90 ίππους. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό 5τάχυτο, ενώ υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση με 106 ίππους και 6τάχυτο κιβώτιο. Το Lada Iskra είναι προγραμματισμένο να μπει στην παραγωγή του εργοστασίου Τολιάτι στις αρχές του 2025 και όπως μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ρωσίας. Θα ακολουθήσουν ακόμα δύο εκδόσεις, μία station wagon και μία crossover.