Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κορεάτες κάνουν απόβαση και στα «αγροτικά» (+video)

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κορεάτες κάνουν απόβαση και στα «αγροτικά» (+video)

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες κάνουν απόβαση και στα «αγροτικά» (+video)

ΝΕΑ

Μετά την Hyundai και το πολύ επιτυχημένο pickup της, είναι η σειρά της Kia να φέρει στην αγορά ένα εντυπωσιακό «αγροτικό» που θα συζητηθεί.

Advertisement
Advertisement

Η Kia πρόκειται να μπει στην ανταγωνιστική αγορά των μεσαίων pickup με το πρώτο της αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία, το Tasman, στοχεύοντας κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και ενδεχομένως την Ευρώπη.

Το Tasman αναμένεται να διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα turbodiesel 2,2 λίτρων, με την πιθανότητα επιλογής ενός ισχυρότερου twin-turbo V6.

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ, «One More Round», θα παρουσιάσει τις δοκιμές του Tasman, αναδεικνύοντας την αντοχή και τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιουλίου, παρέχοντας μια λεπτομερή ματιά στους πάνω από 18.000 κύκλους δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στην αυστραλιανή έρημο.

Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το Tasman να υποβάλλεται σε δοκιμές στην Ισπανία, αναδεικνύοντας τα μοναδικά σχεδιαστικά του στοιχεία.

Το μπροστινό τμήμα διαθέτει μια αντισυμβατική μάσκα και τολμηρά φωτιστικά σώματα τοποθετημένα χαμηλότερα στο μπροστινό μέρος, ενώ το πλευρικό προφίλ εμφανίζει τετραγωνισμένους θόλους τροχών και μία ευρύχωρη καρότσα. Τα πίσω πίσω φώτα αναμένεται να είναι προηγμένες μονάδες LED.

Advertisement

Ο κινητήρας CRDi 2,2 λίτρων, που χρησιμοποιείται ήδη σε μοντέλα όπως το Kia Sorento και το Hyundai Santa Fe, αναμένεται να αποδίδει 202 ίππους.

Υπάρχουν επίσης εικασίες για μια έκδοση υψηλής ισχύος που θα ανταγωνίζεται το Ford Ranger Raptor, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως τον 3,5-λίτρων twin-turbocharged V6 βενζινοκινητήρα της Kia ή έναν 3,0-λίτρων turbo-diesel V6.

Advertisement

To Tasman στοχεύει να ανταγωνιστεί καθιερωμένα μεσαίου μεγέθους pickup όπως τα Toyota Hilux, Ford Ranger, Mazda BT-50 και Isuzu D-Max.

Η κυκλοφορία του στις αγορές της Ν.Α. Ασίας αναμένεται μετά το καλοκαίρι ενώ αργότερα θα έρθει και στην Ευρώπη.