Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κοινοπραξία της Volvo που μπορεί να θέσει νέα δεδομένα

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κοινοπραξία της Volvo που μπορεί να θέσει νέα δεδομένα

ΝΕΑ

Η κοινοπραξία της Volvo που μπορεί να θέσει νέα δεδομένα

ΝΕΑ

Μία νέα κοινοπραξία με επικεφαλής ένα πρώην, νευραλγικό στέλεχος της Tesla μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας στην αγορά των ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Η Novo Energy, η κοινοπραξία μεταξύ των Volvo και Northvolt, ξεκινάει σύντομα να δραστηριοποιείται στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην «καρδιά» αυτής της κίνησης βρίσκεται ο CEO της Novo Energy, Adrian Clarke. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για τον άνθρωπο που βοήθησε σημαντικά την Tesla στην ανέγερση και εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων της παραγωγής μπαταριών.

Στόχος του τώρα, είναι να κάνει το ίδιο με την Novo Energy και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Οι σουηδικές εταιρείες βασίζονται σημαντικά στον Clarke, γνωρίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό, ώστε το νέο εργοστάσιο της Novo Energy να ξεκινήσει να παράγει μπαταρίες στα τέλη του 2026.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της σουηδικής κοινοπραξίας μίλησε στο Automotive News, ξεκινώντας από το αν μπορεί για τη Volvo και τη Northvolt να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά από εκείνη που έκανε στην Tesla: «Έτσι πιστεύω» ήταν η απάντησή του πριν αναλύσει το γιατί το ξύλο πρέπει εν μέρει να αντικαταστήσει το μέταλλο κατά την ανοικοδόμηση του εργοστασίου.

Για να φτάσει στο επίπεδο των gigafactory, ο Clarke σκοπεύει να αξιοποιήσει μεθόδους παρόμοιες με αυτές της Tesla. Η κύρια εξ αυτών είναι η στενή συνεργασία μεταξύ των τμημάτων που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τις μπαταρίες με εκείνους που θα χτίσουν το εργοστάσιο.

«Το ότι είχαμε ανθρώπους του εργοστασίου να επιβλέπουν την ανέγερσή του από το ξεκίνημα ήταν ένα μεγάλό μας ατού στην Tesla.

Advertisement

«Για αυτό αγαπώ αυτή την κοινοπραξία. Αν και δεν είμαστε η ίδια εταιρεία, μπορούμε να κάνουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις και να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να φτάσουμε στα όρια που επιθυμούμε.

«Το να έχουμε ένα κοινό όραμα, έναν κοινό στόχο για την εταιρεία μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό» τονίζει ο Clarke.

Advertisement

Το αντίστοιχο gigfactory της Novo Energy αναμένεται να χτιστεί 200 μέτρα μακριά από το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo, στην Τορλσλάντα, κοντά στο Γκέτεμποργκ.

Φυσικά, αναμένεται να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην μετάβαση της σουηδικής μάρκας προς αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2030.