Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου SUV της Renault

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες του νέου SUV της Renault

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου SUV της Renault

ΝΕΑ

Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει, παρά μόνο καμουφλαρισμένο σε δοκιμές. Το Kadjar αντιπροσωπεύει την «επανείσοδο» της Renault στα μικρομεσαία SUV, εκεί όπου το Koleos απέτυχε να πείσει το κοινό. Θα δανείζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη από το Nissan Qashqai, το πλέον πετυχημένο εμπορικά μοντέλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε τους κινητήρες που θα έχει το Kadjar. Βασική επιλογή βενζίνης, με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς, θα είναι ο 1.2 turbo. Ίσως όμως όχι με 115 PS (όπως στο Qashqai), αλλά με 125 PS, την ισχύ δηλαδή που χαρίζει στο ανανεωμένο Dacia Duster. Αργότερα θα προστεθεί ο 1.6 turbo απόδοσης 163 PS, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Στην πλευρά των diesel σίγουρος είναι ο 1.6 dCi με 130 PS, τόσο για την προσθιοκίνητη όσο και για την τετρακίνητη έκδοση του γαλλικού SUV. Πολύ πιθανή είναι η παρουσία και του 1.5 dCi ισχύος 110 PS, για μικρότερη κατανάλωση και χαμηλότερους ρύπους. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν πιθανό το λανσάρισμα και σπορ έκδοσης, με τον 1.6 turbo των 200 PS.

Advertisement
Advertisement

Για να δείτε το teaser-video του Renault Kadjar, κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.