Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι στριμώχνουν εντός έδρας τους Ευρωπαίους

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι στριμώχνουν εντός έδρας τους Ευρωπαίους

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι στριμώχνουν εντός έδρας τους Ευρωπαίους

ΝΕΑ

Η εποχή που οι Κινέζοι κατασκευαστές ξεπερνούν ιστορικές εταιρείες ακόμα και μέσα στην Ευρώπη έχει ήδη φθάσει.

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα Omoda της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Chery ξεπέρασε τις πωλήσεις των Tesla, Jeep και Fiat στην Ισπανία, σηματοδοτώντας ένα ισχυρό ξεκίνημα για την επέκτασή της στην Ευρώπη.

Τον Αύγουστο, η Omoda πούλησε 744 αυτοκίνητα, σημειώνοντας μια εξαιρετική αύξηση 8.167% από μόλις εννέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Μία από τις βασικές προσφορές της στην Ισπανία είναι το Omoda 5, ένα SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης που κοστίζει 28.000 ευρώ, με μια ηλεκτρική έκδοση που διατίθεται σε υψηλότερη τιμή.

Advertisement
Advertisement

Η ευρωπαϊκή ώθηση της Chery, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας αύξησης των πωλήσεων της Omoda, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει άλλες κινεζικές μάρκες όπως η BYD και η Geely.

Οι εταιρείες αυτές επωφελούνται από την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που θέτουν οι νέοι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εισαγόμενα από την Κίνα ηλεκτρικά.

Η Ισπανία χρησιμεύει ως στρατηγικός κόμβος για την ανάπτυξη της Chery στην Ευρώπη. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών SUV Omoda μέχρι το τέλος του έτους σε ένα πρώην εργοστάσιο της Nissan κοντά στη Βαρκελώνη.

Advertisement

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Chery να αποφύγει τους εισαγωγικούς δασμούς της ΕΕ. Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία διερευνά επιλογές για μια δεύτερη μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη.

Η Tesla, η οποία πωλεί μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ταξινόμησε 549 αυτοκίνητα στην Ισπανία τον Αύγουστο, ενώ η Jeep και η Fiat πούλησαν 532 και 305 αυτοκίνητα, αντίστοιχα.

Advertisement

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της εισροής κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών.