Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι να ξεχάσουν την Autobianchi

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι να ξεχάσουν την Autobianchi

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι να ξεχάσουν την Autobianchi

ΝΕΑ

Η Stellantis θέλει να κρατήσει πάση θυσία τα κλασικά της ονόματα όπως της Autobianchi και Innocenti.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis σκοπεύει να διατηρήσει τον έλεγχο των αδρανών ιταλικών εμπορικών σημάτων Autobianchi και Innocenti, παρά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να τα προσφέρει σε κινεζικές εταιρείες για να προωθήσει επενδύσεις σε εργοστάσια.

Απαντώντας στις φήμες, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με τις όποιες νομικές αποφάσεις, αλλά στοχεύει να προστατεύσει τα συμφέροντά της για τη διατήρηση των εμπορικών σημάτων.

Η πιθανή κυβερνητική ιδιοποίηση, που συζητήθηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore τον Ιούλιο, θα βασιστεί σε νόμο που αφορά τις μάρκες που έχουν αδρανοποιηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis, η οποία ελέγχει ήδη 15 μάρκες, τόνισε ότι συχνά επικρίνεται για το γεγονός ότι έχει πάρα πολλές μάρκες και δεν επιδιώκει να προσθέσει περισσότερες.

Τόσο η Autobianchi όσο και η Innocenti έχουν πλούσια ιστορία στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Autobianchi, η οποία ιδρύθηκε το 1955 και απορροφήθηκε από τη Fiat το 1968, ήταν γνωστή για τα πολυτελή αυτοκίνητα πόλης, όπως το A112.

Advertisement

Η Innocenti, η οποία έγινε γνωστή με την κατασκευή μιας ιταλικής έκδοσης του Mini στις δεκαετίες του 1960 και 1970, εξαγοράστηκε επίσης από τη Fiat το 1980.

Η στάση της Stellantis σηματοδοτεί την επιθυμία της να διατηρήσει αυτά τα ιστορικά ονόματα, αναγνωρίζοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα της διαχείρισης του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου της.

Advertisement