Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι «κλωτσάνε» για τους δασμούς!

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι «κλωτσάνε» για τους δασμούς!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι «κλωτσάνε» για τους δασμούς!

ΝΕΑ

Μπορεί η ΕΕ να προχώρησε σε μικρή μείωση των πρόσθετων δασμών, αλλά οι αντιδράσεις εξακολουθούν να είναι έντονες.

Advertisement
Advertisement

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στο αναθεωρημένο σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους «τιμωρητικούς», όπως τους χαρακτηρίζει, πρόσθετους δασμούς για τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η απόφαση για τους δασμούς εγκυμονεί «τεράστιους κινδύνους και αβεβαιότητα» για τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της Κίνας στην ΕΕ, αναφέρει η Ένωση, σύμφωνα με την έκθεση του CCTV στις 21 Αυγούστου.

Η αντίδραση έρχεται λίγα 24ωρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το προσχέδιο των πορισμάτων της υψηλού προφίλ έρευνάς της για εικαζόμενες επιδοτήσεις για εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής, το οποίο περιελάβανε ορισμένες αναθεωρήσεις στους προτεινόμενους πρόσθετους δασμούς.

Advertisement
Advertisement

Η Επιτροπή, η οποία καθορίζει την εμπορική πολιτική της ΕΕ, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κινεζική παραγωγή EV έχει επωφεληθεί από εκτεταμένες επιδοτήσεις και προτείνει -μειωμένους, σε σχέση με τους αρχικούς- δασμούς έως και 36,3 % (συν 10% των ήδη τρέχοντων) στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι υψηλοί δασμοί έχουν «βλάψει την εμπιστοσύνη των κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη», δήλωσε η CAAM στο CCTV.

Θα έχει «σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην προώθηση της ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας της ΕΕ, στην αύξηση των τοπικών ευκαιριών απασχόλησης στην ΕΕ και στην επίτευξη πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε η CAAM.