Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι εγκαταλείπουν την… Κίνα χωρίς στάση στην Ελλάδα

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι εγκαταλείπουν την… Κίνα χωρίς στάση στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι εγκαταλείπουν την… Κίνα χωρίς στάση στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Οι άπειρες κινεζικές εταιρείες ασφυκτιούν στην εσωτερική αγορά και παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Που για άλλη μια φορά δεν τους βγάζει στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά αυτοκινήτου της Κίνας δεν αποτελεί πρόκληση μόνο για δυτικές μάρκες όπως η VW και η Tesla, αλλά και για τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Aiways, μία κινεζική μάρκα, αποφάσισε να εγκαταλείψει την εγχώρια αγορά της λόγω του έντονου ανταγωνισμού και να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην Ευρώπη.

Με ευρωπαϊκή έδρα στη Γερμανία, η Aiways μετατοπίζει τη στρατηγική πωλήσεών της ώστε να δώσει προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η παραγωγή των ηλεκτρικών U5 και U6 θα παραμείνει στην Ασία, η εταιρεία βλέπει την Ευρώπη ως ένα λιγότερο ανταγωνιστικό τοπίο για τις πωλήσεις.

Αυτή η στρατηγική κίνηση συνδέεται επίσης με τα σχέδια της Aiways να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία στοχεύει να επικεντρώσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, μετά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Advertisement

Η απόφαση για έξοδο από την κινεζική αγορά οφείλεται στην έντονη πίεση τιμών και τον ανταγωνισμό εκεί.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε οικονομικές προκλήσεις πέρυσι και σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Shangrao, η Aiways ετοιμάζεται να συνεχίσει την παραγωγή.

Advertisement

Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται για την εισαγωγή ενός νέου entry-level crossover για να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της και να στοχεύσει σε υψηλότερους όγκους πωλήσεων.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, η Aiways έχει φιλόδοξα σχέδια για παγκόσμια επέκταση, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας εισόδου στη Μέση Ανατολή, της εισαγωγής δεξιοτίμων μοντέλων για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και ακόμη και της εισόδου στην αγορά των ΗΠΑ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να τετραπλασιάσει τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θέτουν πρόσθετες προκλήσεις για τους στόχους αυτούς.

Advertisement