Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «κακιά στιγμή» για τη Lotus Evija X στο Goodwood (+ video)

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «κακιά στιγμή» για τη Lotus Evija X στο Goodwood (+ video)

ΝΕΑ

Η «κακιά στιγμή» για τη Lotus Evija X στο Goodwood (+ video)

ΝΕΑ

Το Goodwood Festival of Speed είναι μια καλή ευκαιρία για τους θεατές να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα των ονείρων τους. Ενίοτε και τον εφιάλτη που ζουν κάποιοι από τους οδηγούς…

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Lotus αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο κοινό που θα παραβρίσκεται στο εφετινό Goodwood Festival of Speed και την πραγματικά μοναδική Evija X.

Αυτό το ξεχωριστό όχημα δημιουργήθηκε με σκοπό να καταρρίψει το ρεκόρ χρόνου στην πίστα του Nürburgring-Nordschleife και βασίζεται στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη Evija.

Ο οδηγός της Evija X στήθηκε στην γραμμή της εκκίνησης για την κλασική ανάβαση στην οποία κινούνται και χρονομετρούνται τα αυτοκίνητα. Μόλις ο αφέτης τού έκανε σήμα να ξεκινήσει, αυτός πάτησε τέρμα το δεξί πεντάλ.

Advertisement
Advertisement

To αυτοκίνητο έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 2.040 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.704 Nm. Η άμεση εφαρμογή της τελευταίας στους τροχούς είχε ως αποτέλεσμα να εκκινήσει η Evija X εν μέσω πυκνού καπνού από τα λάστιχα τα οποία δεν είχαν προλάβει να ζεσταθούν.

Το εντυπωσιακό θέαμα τράβηξε τα βλέμματα όλων των παρευρισκόμενων και έκρυψε για λίγο το αυτοκίνητο. Όμως, σχεδόν αμέσως αυτό δεν φαινόταν να κινείται. Όχι εξαιτίας του καπνού από τα λάστιχα αλλά επειδή το… εμπόδιζαν οι προστατευτικές αχυρόμπαλες που οριοθετούν τη διαδρομή.

Όταν διαλύθηκε ο καπνός αποκαλύφθηκε το… δράμα του οδηγού και της μοναδικής Lotus. Αυτός έχασε τον έλεγχό της λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση και το αυτοκίνητο προσέκρουσε στις αχυρόμπαλες.

Advertisement

Ευτυχώς, η ταχύτητα ήταν σχετικά μικρή και ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Επίσης, η ζημιά στην Evija X είναι περιορισμένη μόνο στο εμπρός μέρος του οχήματος και εύκολα επισκευάσιμη.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο (τρέχοντος έτους), η Lotus Evija X είχε σημειώσει χρόνο 6’:24’’.047 στο Nürburgring-Nordschleife με οδηγό τον Ντέρκ Μιούλερ. Αυτός είναι ο τρίτος ταχύτερος στη συγκεκριμένη πίστα, πίσω από αυτούς των Volkswagen ID. R Pikes Peak και Porsche 919 Hybrid Evo.

Advertisement