Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική λιμουζίνα της Volvo θα «κοντράρει» την Tesla

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική λιμουζίνα της Volvo θα «κοντράρει» την Tesla

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική λιμουζίνα της Volvo θα «κοντράρει» την Tesla

ΝΕΑ

Η Volvo έχει ανακοινώσει το καινούριο της premium σεντάν ES90 για το 2025 και ήδη οι σχεδιαστές ονειρεύονται λιμουζίνες.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo πιέζει όλο και περισσότερο προκειμένου όλη η γκάμα μοντέλων της τα επόμενα χρόνια να είναι αμιγώς ηλεκτρική. Ένα μοντέλο που βρίσκεται στη σειρά για πλήρη αντικατάσταση είναι το S90.

Το πολυτελές σεντάν της εταιρείας αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται ES90. Εκείνο που ακόμα δεν γνωρίζουμε είναι η εμφάνισή του, αν και κάποιοι επίδοξοι ψηφιακοί σχεδιαστές έχουν ξεκινήσει ήδη να φαντάζονται το πως θα είναι.

Στο instagram κυκλοφόρησε ένα ψηφιακό σχέδιο render του Volvo ES90 από τον χρήστη sugardesign_1. Το μοντέλο μοιάζει με το ένα φουτουριστικό S90 και είναι μια κομψή πρόταση με τυπικό χαρακτήρα Volvo. Το πίσω μέρος είναι γνώριμο με ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής, μινιμαλιστικές χειρολαβές θυρών, καθαρό προφίλ, μεγάλους τροχούς και πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Αν εικάσουμε ότι το νέο Volvo ES90 θα δανειστεί την πλατφόρμα SPA2 του Polestar 4 και του EX90, τότε το σύστημα μετάδοσης της κίνησης θα αποτελείται από διπλό κινητήρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Οι επιδόσεις θα είναι επιπέδου Tesla Model S και η μπαταρία θα είναι μεγάλη 111 kWh με αυτονομία 600 χιλιόμετρα. Όσο για τις διαστάσεις, αυτές θα πλησιάζουν το επίπεδο της BMW i7 με μεταξόνιο 3.215 χιλ.

Το Volvo ES90 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2025 και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2026.