Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες λένε «σαγιονάρα» στην Toyota GR Supra

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ιάπωνες λένε «σαγιονάρα» στην Toyota GR Supra

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες λένε «σαγιονάρα» στην Toyota GR Supra

ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra, μαζί με το αδερφάκι της BMW Z4 μας αποχαιρετούν το 2026, αλλά κάτι καινούριο ψήνεται.

Advertisement
Advertisement

Δύο από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα στην κατηγορία των roadsters φαίνεται πως παίρνουν την.. άγουσα για τα αποδυτήρια. Μιλάμε για δύο αδελφάκια ως προς την κατασκευή τους, την Toyota GR Supra και την BMW Z4 που όπως όλα δείχνουν θα σταματήσουν να παράγονται το 2026.

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις δύο εταιρείες, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα υψηλόβαθμων στελεχών της Toyota ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς των roadsters. Μάλιστα οι πληροφορίες που διαρρέουν κάνουν λόγο για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Toyota και BMW προκειμένου τα επόμενα χρόνια να παρουσιάσουν ξανά ένα μοντέλο με κοινή τεχνική βάση.

Αφορμή πάντως για αυτή την έρευνα και την επιβεβαίωση ότι τελειώνει η ζωή των δύο μοντέλων ήταν ένα δημοσίευμα του AutoNews. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Magna Steyr στο εργοστάσιο της Αυστρίας απέλυσε 500 εργαζομένους μειώνοντας δραματικά την παραγωγή. Θυμίζουμε ότι τα Supra και Z4, μαζί με την BMW Σειρά 5 και Jaguar E-Pace κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις του Γκράτς.

Advertisement
Advertisement

Τι να περιμένουμε όμως τα επόμενα χρόνια από τις Toyota και BMW; Είναι πολύ πιθανό ο δύο εταιρείες να μην ασχοληθούν καθόλου με μια νέα γενιά Supra και Z4 και να αλλάξουν εντελώς πορεία. Ίσως, λοιπόν το κοινό τους μοντέλο να είναι ηλεκτρικό crossover ή ένα σπορ κουπέ με συμβατικό κινητήρα. Είναι πολύ δύσκολο να δούμε ξανά μια Supra ή ένα Z4, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε εντελώς την πιθανότητα να αναβιώσουν οι δύο αυτοί θρύλοι της αυτοκίνησης.