Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Ετοιμάζει νέα υβριδικά EREV τεχνολογίας

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Ετοιμάζει νέα υβριδικά EREV τεχνολογίας

ΝΕΑ

Hyundai: Ετοιμάζει νέα υβριδικά EREV τεχνολογίας

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες βλέπουν την ηλεκτροκίνηση να μειώνει τον ρυθμό ανάπτυξής της σε σχέση με πριν και ετοιμάζουν νέας γενιάς υβριδικά τεχνολογίας range extender για να καλύψουν το κενό μεταξύ των συμβατικών και των ηλεκτρικών μοντέλων τους.

Advertisement
Advertisement

Η αίθουσα διεξαγωγής της Ημερίδας Επενδυτών που διοργανώθηκε στις 28 Αυγούστου (τρέχοντος έτους) ήταν το μέρος όπου ανακοινώθηκε η νέα επιχειρηματική στρατηγική της Hyundai.

Αυτή ανακοινώθηκε από τον Τσεχούν Τσένγκ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motors, o οποίος γνωστοποίησε το επενδυτικό πλάνο του κορεατικού Ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

Όπως είπε, η εταιρεία πρόκειται να στραφεί σε μεγαλύτερο βαθμό στην εξέλιξη και δημιουργία νέων μοντέλων τα οποία θα διαθέτουν θερμικό κινητήρα που θα λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια για να παράγει ενέργεια για τις μπαταρίες (EREV).

Advertisement
Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να περιοριστεί ο ρυθμός ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της και να υπάρχει ακόμα μία δυνατότητα επιλογής προς τους πελάτες της αναφορικά με την τεχνολογία κίνησης. Το νέο στρατηγικό πρόγραμμα ονομάζεται «Hyundai Dynamic Capabilities» και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2026.

Τα καινούργια μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας θα κατασκευάζονται τόσο στην Κίνα όσο και στη Βόρεια Αμερική. Όπως έγινε γνωστό, θα διατίθενται τόσο σε έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, όσο και με δύο (AWD) και η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία τους θα φτάνει ως και τα 900 χλμ. με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες και γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Συγκεκριμένα, ο Τσένγκ (φωτογραφία) είπε ως το 2028 ότι η Hyundai θα επεκτείνει την γκάμα των αυτοκινήτων της που θα είναι εξηλεκτρισμένα σε 14 μοντέλα, από τα επτά που είναι τώρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα μοντέλα της Genesis.

Advertisement

Σκοπός της είναι σχεδόν να τριπλασιάσει τις πωλήσεις τους παγκοσμίως ως εκείνη τη χρονιά και ο ετήσιος αριθμός τους να φτάσει τα 1.300.000 οχήματα. Συγκριτικά, εφέτος αναμένεται να πουλήσει περίπου 510.000 αυτοκίνητά της αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

Μάλιστα, ανακοίνωσε προς τον Τύπο και τους μετόχους ότι εντός του 2025 η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο σύστημα υβριδικής διάταξης δεύτερης γενιάς που έχει εξελίξει και θα αρχίσει να τοποθετεί στα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Ο Τσένγκ, στην ομιλία του, επισήμανε το γεγονός ότι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αρχίσει να μειώνονται -γενικότερα- και ότι αυξάνονται αυτές των υβριδικών. Έτσι, η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερο σε αυτά.

Αναλυτικότερα, το κορυφαίο στέλεχος της Hyundai Motors δήλωσε: «Βλέποντας τι συνέβη τον τελευταίο χρόνο, υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου. Πλέον, η ρόδινη προοπτική (που υπήρχε) για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση τίθεται εν αμφιβόλω, αντικαθιστώμενη από αυξημένη ανησυχία (γι’ αυτό).

»Η αλλαγή προς τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα επιβραδύνεται σε ρυθμό, προς το παρόν. Αυτό, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση και της τάσης για τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων στα οχήματα με κινητήρα υβριδικής διάταξης».

Advertisement

Ο Τσένγκ, είπε επίσης ότι η Hyundai θα αναβάλλει την παρουσίαση κάποιων από τα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της με σκοπό να αυξηθεί η αξία τους και είναι ανταγωνιστικά αναφορικά με την τιμή πώλησής τους.

«(Αυτή η κατάσταση) Είναι μια ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε καλύτερα και νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.