Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Huawei θέλει να κατατροπώσει τις Maybach και Rolls-Royce

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Huawei θέλει να κατατροπώσει τις Maybach και Rolls-Royce

ΝΕΑ

Η Huawei θέλει να κατατροπώσει τις Maybach και Rolls-Royce

ΝΕΑ

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογιών και όχι μόνο δεν το κρύβει, αλλά το δηλώνει ανοιχτά.

Advertisement
Advertisement

Πολύ τολμηρή αποδεικνύεται η Huawei στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε σημείο που βάζει στόχους να κυριαρχήσει απέναντι σε κραταιές εταιρείες και το «φωνάζει».

Αυτήν τουλάχιστον την τακτική ακολουθεί ο CEO του κινεζικού κολοσσού, Yu Chengdong, ο οποίος δήλωσε πως η τελευταία κοινοπραξία της Huawei με την JAC στοχεύει να κατατροπώσει δύο εκ των μεγαλύτερων ονομάτων στην κατηγορία των υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Νέα κοινοπραξία για τη Huawei και πάλι με κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

Συγκεκριμένα, ο Chengdong δήλωσε: «Ναι, η ονομασία της κοινοπραξίας Huawei-JAC δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Μπορεί να μιλάμε όμως για ένα μοντέλο υψηλοτάτων προδιαγραφών.

Advertisement
Advertisement

«Το σημείο αναφοράς που έχουμε θέσει ξεπερνάει αυτό της Maybach και της Rolls-Royce. Είναι πιο πολυτελές και πιο άνετο από τα δικά τους μοντέλα» τόνισε ο CEO της κινεζικής εταιρείας.

Με την τιμή του υπερπολυτελούς μοντέλου της νέας κοινοπραξίας της Huawei να υπολογίζεται στις περίπου 130.000 ευρώ, πράγματι θα μιλάμε για κάτι πολύ ανταγωνιστικό. Ωστόσο, η δήλωση είναι τουλάχιστον φιλόδοξη, πόσο μάλλον όταν ακόμα η μάρκα των Huawei-JAC δεν έχει καν όνομα.

Το Stelato S9 αποτελεί το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας μεταξύ Huawei και BAIC Motors

Το πρώτο τους μοντέλο λέγεται ότι θα είναι ένα ευρύχωρο, μεγάλο και αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν. Μάλιστα, οι πληροφορίες μιλούν για επίσημη παρουσίαση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.