Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hongqi επεκτείνεται στην Ευρώπη!

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hongqi επεκτείνεται στην Ευρώπη!

ΝΕΑ

Η Hongqi επεκτείνεται στην Ευρώπη!

ΝΕΑ

Η… Rolls-Royce της Κίνας έκανε την αρχή και τώρα διευρύνει τη γκάμα της στη γηραιά ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Η premium κινεζική μάρκα Hongqi στοχεύει να λανσάρει 12 μοντέλα σε πέντε χρόνια στην Ευρώπη, ως μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης επέκτασης στην γηραιά ήπειρο και σε κορυφαίες αγορές, όπως η Γαλλία η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Hongqi είναι μέρος του κρατικού ομίλου FAW. Αυτή τη στιγμή πουλά το μεγάλο ηλεκτρικό SUV E-HS9 στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο).

Η μάρκα θα ξεκινήσει να πουλά το μεσαίο ηλεκτρικό σεντάν EH7 και το μεσαίο SUV EHS7 αργότερα φέτος στην Ευρώπη, όπως επιβεβαίωσαν κορυφαία στελέχη της, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood, όπου η… Rolls-Royce της Κίνας, όπως την αποκαλούν, ήταν παρούσα, για να παρουσιάσει μέρος της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Η Hongqi, με ιστορία από το 1958, στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 30.000-50.000 ετησίως στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως διατυπώνεται από τα χείλη των στελεχών της.. Η μάρκα πούλησε 207 E-HS9 τους πρώτους πέντε μήνες, σύμφωνα με στοιχεία από τον αναλυτή της αγοράς Dataforce. Το E-HS9 ξεκινά από περίπου 60.000 ευρώ, αλλά φτάνει και πάνω από 100.000 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση.

Η Hongqi χρησιμοποίησε την εκδήλωση Φεστιβάλ Ταχύτητας, για να παρουσιάσει την τρέχουσα γκάμα σεντάν και SUV, τα οποία στην Κίνα έρχονται αντιμέτωπες με κορυφαίες μάρκες, όπως η Audi, η BMW και η Mercedes-Benz.