Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hellas Direct στη λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες Insurtech Startups στον κόσμο

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hellas Direct στη λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες Insurtech Startups στον κόσμο

ΝΕΑ

Η Hellas Direct στη λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες Insurtech Startups στον κόσμο

ΝΕΑ

Η CB Insights συμπεριλαμβάνει την Hellas Direct στην τρίτη ετήσια λίστα της Insurtech 50, στην οποία αναδεικνύονται οι 50 πιο υποσχόμενες ιδιωτικές insurtech επιχειρήσεις στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

«Οι νικητές της Insurtech 50 του 2024 είναι εταιρίες υψηλής δυναμικής που διαμορφώνουν το μέλλον της ασφάλισης σήμερα» δήλωσε ο Chris Sekerak, Senior Analyst της CB Insights. «Από προϊόντα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη έως την καινοτομία στην εμπορική ασφάλιση, αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις κάνουν πραγματικότητα πολλές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του κλάδου».

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη νέα διάκριση, δικαιώνει τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε και να αναπτυσσόμαστε από την πρώτη μέρα της Hellas Direct ως και σήμερα, 12 χρόνια μετά» τόνισε ο Αλέξης Πανταζής, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. «Ταυτόχρονα μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακολουθώντας βήμα βήμα τον σχεδιασμό μας».

«Η καινοτομία είναι στο DNA μας, γι’ αυτό η διάκριση αυτή μας ικανοποιεί ακόμα περισσότερο» σχολίασε ο Αιμίλιος Μάρκου, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. «Το γεγονός πως οι μετρήσιμες επιδόσεις της Hellas Direct σε διάφορους τομείς την έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα στις πιο καινοτόμες startups σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στη σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας και την προσήλωσή μας στη διαφάνεια, τα στοιχεία και την ανάλυσή τους».

Advertisement
Advertisement

Οι 50 νικητές αναδείχθηκαν με τη χρήση της πλατφόρμας της CB Insights και με βάση πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών το σύνολο των δεδομένων της CB Insights για την επιχειρηματική δραστηριότητα, οι συνεργασίες με άλλες εταιρίες του κλάδου, η δύναμη της ομάδας, η επενδυτική ισχύς, το ανθρώπινο δυναμικό, οι επιδόσεις σε συγκεκριμένα μετρήσιμα μεγέθη αλλά και οι εκθέσεις που υπέβαλαν οι ίδιες οι startups.

Οι 2024 Insurtech 50 προέρχονται από περισσότερες από δέκα χώρες από Ασία, Αυστραλία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και έχουν συγκεντρώσει πάνω από 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου από το 2020, συνεργαζόμενες με κορυφαίους παίκτες της αγοράς. Το 40% των εταιριών είναι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις, από βοηθούς ΑΙ μέχρι πλατφόρμες ενσωματωμένης ασφάλισης, διαμορφώνοντας το μέλλον του κλάδου των ασφαλειών.