Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Geely ταράσσει τα νερά με τις μπαταρίες Aegis Short Blade

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Geely ταράσσει τα νερά με τις μπαταρίες Aegis Short Blade

ΝΕΑ

Η Geely ταράσσει τα νερά με τις μπαταρίες Aegis Short Blade

ΝΕΑ

Την Geely Automobile έχουμε αρχίσει να τη γνωρίζουμε από τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Όμως, η εταιρεία έχει αρχίσει και κατασκευάζει μια νέα γενιά δικών της συσσωρευτών οι οποίοι θα αλλάξουν το παιχνίδι.

Advertisement
Advertisement

Από τις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, η Geely Automobile απασχολεί τoν ευρωπαϊκό αυτοκινητικό, οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο για την προσπάθειά της να επεκταθεί στην ήπειρό μας.

Η επικαιρότητα την συμπεριελάμβανε αρχικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της και στη συνέχεια με την προδιαγεγραμμένη έναρξη παραγωγής τους και την Ισπανία. Πλέον, θα γίνεται το ίδιο και για ακόμη έναν λόγο: Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εξελίξει και κατασκευάζει τις δικές τις μπαταρίες, για να μειώσει την εξάρτησή της από προμηθευτές αυτών, όπως η CATL.

Η Geely Automobile δημιούργησε τους συσσωρευτές τους οποίους ονομάζει «Aegis Short Blade». Είναι τύπου φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) και αρχικά θα τοποθετούνται στις βασικές εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της οι οποίες ανήκουν στις μικρότερες των κατηγοριών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε αυτές έχουν ενεργειακή πυκνότητα 192 Wh/kg, τιμή η οποία είναι πλησιάζει αυτή των μπαταριών ιόντων λιθίου και μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες LFP της BYD (150 Wh/kg, αντίστοιχα).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι οι νέες μπαταρίες της μπορούν να αντέξουν σε έως και 3.500 κύκλους φόρτισης χωρίς να υπάρχει ουσιαστική μείωση της απόδοσής τους. Αυτό σημαίνει ότι αντέχουν ώστε να καλύψει το όχημα στο οποίο υπάρχουν περισσότερα από 620.000 χλμ. (ή διάρκεια 50 ετών, σε χρόνο).

Σύμφωνα με την Geely Automobile οι καινούριες μπαταρίες της έχουν μικρότερες διαστάσεις καθώς το μήκος τους είναι μόλις 580 χλστμ. έναντι των 980 χλστμ, που είναι η τυπική διάσταση στην αγορά.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στη φόρτισή τους, η εταιρεία ανακοινώνει ότι σε ταχυφορτιστή χρειάζονται 17 λεπτά της ώρας για να φορτίσουν από το 10%-80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους. Συγκριτικά, άλλοι ανταγωνιστικοί συσσωρευτές ίδιου τύπου χρειάζονται περίπου 25-30 λεπτά της ώρας.

Επίσης, η κινεζική εταιρεία ανακοινώνει ότι οι νέες μπαταρίες της είναι ασφαλείς και δεν επηρεάζονται από διαρροή σε περίπτωση σύγκρουσης ή διάτρησης και δεν προκαλείται φωτιά.

Advertisement