Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford στρέφεται στα αυτοκίνητα για ενθουσιώδεις οδηγούς

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford στρέφεται στα αυτοκίνητα για ενθουσιώδεις οδηγούς

ΝΕΑ

Η Ford στρέφεται στα αυτοκίνητα για ενθουσιώδεις οδηγούς

ΝΕΑ

Η άλλοτε μεγάλη και συντηρητική εταιρεία θέλει να αλλάξει ρότα, με αυτοκίνητα που απευθύνονται σε όσους λατρεύουν την οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Η Ford φαίνεται αποφασισμένη να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της πέρα από τα πιο συμβατικά μοντέλα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Jim Farley να δηλώνει ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα των «εμβληματικών οχημάτων».

Υπό την ηγεσία του Farley, η Ford δίνει έμφαση σε μοντέλα που ενθουσιάζουν τους οδηγούς όπως η Mustang, το Raptor και το Bronco, απομακρυνόμενη από πιο mainstream οχήματα για το ευρύ κοινό, τα οποία δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν περαιτέρω επενδύσεις.

Ο Farley πιστεύει ότι αυτά τα εμβληματικά μοντέλα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ford, και στοχεύει να τοποθετήσει τη μάρκα ως ηγέτη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στο Le Mans και του επερχόμενου ρόλου της ως προμηθευτή κινητήρων της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η στρατηγική στροφή περιλαμβάνει επίσης την εξισορρόπηση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Farley αναγνωρίζει τις προκλήσεις που θέτουν ανταγωνιστές όπως η Tesla και οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εξετάζει προσεκτικά αν οι μελλοντικές πλατφόρμες της Ford θα είναι πλήρως ηλεκτρικές ή θα υποστηρίζουν πολλαπλά συστήματα κίνησης.

Η επιτυχία της εταιρείας με μοντέλα όπως το Raptor, το οποίο εξελίχθηκε από αγωνιστικό της ερήμου σε παγκόσμιο μπεστ σέλερ, δείχνει την κατεύθυνση που σκοπεύει να ακολουθήσει η Ford με τα επιβατικά της αυτοκίνητα.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, στο μέλλον η Ford θα επικεντρωθεί στην παροχή εμβληματικών, προσανατολισμένων στις επιδόσεις οχημάτων και όχι στις παραδοσιακές προτάσεις μαζικής αγοράς.