Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford ετοιμάζει τεχνολογία επιλογής διαφημίσεων

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford ετοιμάζει τεχνολογία επιλογής διαφημίσεων

ΝΕΑ

Η Ford ετοιμάζει τεχνολογία επιλογής διαφημίσεων

ΝΕΑ

Η Ford εξελίσσει ένα νέο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων που θα παρέχει στους επιβάτες πιο στοχευμένες διαφημίσεις.

Advertisement
Advertisement

Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε αισθανθεί άβολα όταν συζητώντας ένα ζήτημα με φίλους ή γνωστούς την επόμενη στιγμή στο smartphone μας συναντάμε διαφημίσεις που αφορούν το ζήτημα ή το προϊόν για το οποίο συζητούσαμε πριν μερικά λεπτά.

Πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας, είναι γεγονός ότι οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να στοχεύσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το πλασάρισμα των διαφημίσεων που κάνουν ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού και να πετύχουν τον τελικό στόχο τους που είναι η πώληση και η αύξηση των εσόδων τους.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία ισχύει ακριβώς το ίδιο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπήκαν στη ζωή μας οι μεγάλες οθόνες και τα συστήματα συνδεσιμότητας. Η Ford από ότι φαίνεται θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω στον τομέα του «σερβιρίσματος» διαφημίσεων και εξελίσσει μια τεχνολογία που θα αναλύει τις συζητήσεις των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα θα υπάρχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα τα οποία θα καταγράφουν και θα αναλύουν τις συζητήσεις και ανάλογα θα προσφέρουν φωνητικές ή οπτικές διαφημίσεις στους επιβάτες. Επιπλέον, θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία όπως η διαδρομή, η τοποθεσία και ο καιρός, ενώ θα αναλύονται και οι φωνητικές εντολές ή οι αναζητήσεις που κάνει ο οδηγός στο σύστημα infotainment.

Ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε την εφαρμογή είναι αν ο οδηγός το πρωί πηγαίνει στο σχολείο τα παιδιά του, το σύστημα θα προσαρμόζει τις διαφημίσεις σε αγορά σχολικών ειδών, σε φροντιστήρια και άλλα συναφή.

Για την ώρα, αυτή η τεχνολογία βρίσκεται μόνο σε πειραματικό στάδιο και δεν αποκλείεται να μείνει στα ντουλάπια των επιστημόνων. Το μέλλον θα δείξει…