Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ευρώπη εκτοξεύει τους δασμούς για τους Κινέζους!

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ευρώπη εκτοξεύει τους δασμούς για τους Κινέζους!

ΝΕΑ

Η Ευρώπη εκτοξεύει τους δασμούς για τους Κινέζους!

ΝΕΑ

Η απόφαση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, την ώρα οι ΗΠΑ τετραπλασίασαν τους δασμούς για τα κινεζικά EV στο 100%.

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες την Τετάρτη 912/6) ότι θα εφαρμόσει (προσωρινά…) πρόσθετους δασμούς έως και 25% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από τον επόμενο μήνα!

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές εντός της ΕΕ και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την έντονη φημολογία, που αναπτύχθηκε μετά την απόφαση την αμερικανικής κυβέρνησης να τετραπλασιάσει, από τον προσεχή Αύγουστο, τους αντίστοιχους δασμού στο 100%!

Έμπειροι αναλυτές, ανέμεναν αύξηση από 10 έως 25%, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταλήγει στο ανώτατο ποσοστό, «λόγω των υπερβολικών επιδοτήσεων», όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Advertisement
Advertisement

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα… κινεζικά αντίποινα και ήδη υπήρξε μια πρώτη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, που δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για να υπερασπιστεί σθεναρά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της».

Τυχόν πρόσθετοι δασμοί της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα «θα παραβίαζαν τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τελικά θα υπονομεύσουν το ίδιο το συμφέρον της Ευρώπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Lin Jian σε τακτική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (12/6).

Οι BYD , Geely, SAIC και Tesla δεν προχώρησαν, επί του παρόντος, σε κάποιο επίσημο σχόλιο, σχετικά με την έκθεση.

Advertisement

Η κίνηση της ΕΕ έρχεται καθώς οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αμφισβητούνται από μια εισροή ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλότερου κόστους από κινέζους ανταγωνιστές .